Χανιά | Η εκδήλωση του ΚΚΕ στο Καμπάνι Ακρωτηρίου

χανιά-η-εκδήλωση-του-κκε-στο-καμπάνι-α-1686760

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση την οποία διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Πόλης του ΚΚΕ, το Σάββατο 6 Μαΐου, στο Ακρωτήρι και, συγκεκριμένα, στο Πάρκο στο Καμπάνι, με κεντρικούς ομιλητές τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ στα Χανιά, Ντουνιαδάκη Γιάννη, υποναύαρχο του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. και Κλωνιζάκη Μιλτιάδη.

Με κεντρικό σύνθημα Μόνοι τους και Όλοι μας, Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, ο Μιλτιάδης Κλωνιζάκης στην παρέμβασή του τόνισε ότι η μόνη διέξοδος για να μπορέσει ο λαός να έχει κατακτήσεις τώρα αλλά και για να οργανωθεί η πάλη για μία άλλη κοινωνία είναι η στήριξη στο ΚΚΕ, το μόνο κόμμα το οποίο την επόμενη των εκλογών θα καταθέσει όλες τους τις δυνάμεις, μέσα και έξω από τη βουλή, στην υπηρεσία του λαού.

Συνεχίζοντας, έκανε μία αναφορά στις υποτιθέμενες διαφορές μεταξύ των αστικών κομμάτων τονίζοντας ότι, οι όποιες διαφωνίες είναι στο επίπεδο του εντυπωσιασμού και της προσπάθειας χειραγώγησης του λαού μας. Όμως ο λαός έχει βγάλει τα σωστά συμπεράσματα, έχει συσσωρεύσει αρκετή πείρα και αυτό φάνηκε και με τις κινητοποιήσεις μετά το έγκλημα στα Τέμπη.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Μιλτιάδης Κλωνιζάκης είπε ότι σταθερότητα για το λαό δεν είναι οι δεσμεύσεις που απορρέουν από το Ταμείο Ανάκαμψης, το κυνήγι της επενδυτικής βαθμίδας και των ματωμένων πλεονασμάτων. Οι παραπάνω δεσμεύσεις συνθέτουν το κοινό πρόγραμμα της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης όπως και αν την ονομάσουν . Σταθερότητα για το λαό είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ για ζωή με δικαιώματα.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Ντουνιαδάκης είπε ότι δεν είναι δυνατο να συνεχιστεί μία κατάσταση η οποία υποβαθμίζει όλο και περισσότερο τη ζωή της εργατικής –λαικής οικογένειας. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το 2022 οι εισηγμένες επιχειρήσεις στο χρηματιστήριο απέκτησαν καθαρά κέρδη 10 δις, ενώ ο μέσος μισθός ήταν μειωμένος κατά 7,5%, με τη φοροληστία, την ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια να παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο η σύμπλευση των αστικών δυνάμεων είναι δεδομένη όπως είδαμε και το προηγούμενο διάστημα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, να έχει ψηφίσει τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης και το ΠΑΣΟΚ το 70% από αυτά. Ενώ για την προοδευτική διακυβέρνηση ο Γιάννης Ντουνιαδάκης αναρρωτήθηκε: Μήπως η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Καμμένο και τους ΑΝΕΛ έγινε στο πλαίσιο μιας «προοδευτικής» κυβέρνησης; Το χειροκρότημα στη βουλή των φασιστών του ΑΖΟΦ, κι αυτό πρόοδος ήταν; Ή τα πάρε δώσε με την κεντρική Ένωση αποστράτων αξιωματικών Στρατού, που μνημόνευσε τον τέως, σαν βασιλιά των Ελλήνων;

Παράλληλα, αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία τόνισε ότι η απόσυρση πολεμικού εξοπλισμού από τα νησιά του Αιγαίου, για να σταλεί εκεί, συνδέεται με την αποστρατιωτικοποίηση την οποία ζητά, επίμονα, η Τουρκία, ενώ ο όρος ΝΑΤΟικά νησιά, τον οποίο χρησιμοποίησε, πριν από λίγο καιρό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φωτογραφίζει τη συνδιαχείριση και συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, την οποία καλοβλέπουν όλοι σαν, δήθεν, λύση και υπενθύμισε ότι 7,5 δις δοθήκαν από τη χώρα το 2022 υποτίθεται για την άμυνα στην ουσία, όμως, για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, δηλώνοντας ότι για το ΚΚΕ οι όποιοι εξοπλισμοί πρέπει να υπηρετούν την άμυνα της χώρας και την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και όχι την εμπλοκή της σε επιθετικά δολοφονικά σχέδια σε βάρος άλλων λαών, κάνοντας σαφείς αναφορές στους κινδύνους που εγκυμονεί η αναβάθμιση της βάσης της Σούδας για το χανιώτικο λαό.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης απέναντι σε καουμπόηδες του 6ου στόλου ή των νατοϊκών αρμάδων που σπάνε και τραμπουκίζουν στη πόλη μας σαν αφεντάδες προς υποτελείς. Ανάμεσα στα πολλά τέτοια γεγονότα, αποκορύφωμα ήταν το μπουκάρισμα σε ξενοδοχείο της πόλης, όπου ξάπλωσαν φαρδιά πλατιά στο δωμάτιο μιας 14χρονης κοπέλας τρομοκρατώντας την. Αφού βρισκόμαστε εδώ στο Ακρωτήρι δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στη νέα γιγάντωση της βάσης εδώ δίπλα. Οι Αμερικανοί ενισχύουν παραπέρα την εδώ παρουσία τους, έχοντας δεδομένη την στήριξη από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τις παραφυάδες τους.

Η νέα αυτή επέκταση βασίστηκε στον «Στρατηγικό Διάλογο» μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών, που εγκαινιάστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζεται επί ΝΔ και στις «επικαιροποιήσεις» της Συμφωνίας για τις Βάσεις που προετοιμάστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και ψηφίστηκαν επί ΝΔ. Στην Σούδα πραγματοποιούνται φαραωνικά έργα όπως ένα νέο διώροφο κτήριο 8.970,26 τ.μ. που «θα ενοποιήσει τις βασικές λειτουργίες αεροπορικών επιχειρήσεων και μεταφορών της εγκατάστασης, ώστε να υποστηρίξει την αύξηση της κυκλοφορίας».

Δρομολογούν επέκταση του χώρου στάθμευσής αεροσκαφών, όπως και αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών της βάσης. Σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες η νέα εγκατάσταση θα πρέπει να μπορεί να διαχειρίζεται τουλάχιστον 30.000 επιβάτες ετησίως». Σημειωτέων, ότι στη Σούδα ολοκληρώθηκε ήδη έργο ύψους 16 εκατ. δολαρίων που περιλάμβανε ένα νέο σύστημα ανεφοδιασμού αεροσκαφών, επιτρέποντας τον ταυτόχρονο ανεφοδιασμό πολλαπλών μονάδων.

Επίσης σε διασύνδεση με το κυρίως κτίριο θα λειτουργεί και χώρος απόθεσης «επικίνδυνων υλικών», με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται. Με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και με τη στήριξη και άλλων κομμάτων η Ελλάδα έγινε μια απέραντη βάση. Να ξεκουμπιστούν από τη χώρα όλες με πρώτη τη βάση της Σούδας. Είναι ανήθικο η πατρίδα μας να δίνει στους ιμπεριαλιστές γη και ύδωρ. Είναι και επικίνδυνο γιατί αποτελούν μαγνήτη επιθέσεων.

Ο Υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε επίσης ότι:

«Το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα εξουσίας, επιστημονικά επεξεργασμένο, σε εντελώς διαφορετικές ράγες από εκείνες των άλλων αστικών κομμάτων. Το ΚΚΕ καταθέτει πρόγραμμα εξουσίας –διακυβέρνησης με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες σε σύγκρουση με ΝΑΤΟ ΕΕ και την δικτατορία του κεφαλαίου. Είναι έτοιμο να αναλάβει τις ευθύνες του, με την ενεργή συμπαράταξη όμως του λαού και όχι κατ΄ εξουσιοδότησή του. Εννοούμε μια διακυβέρνηση σε εντελώς διαφορετικά πρότυπα απ’ ότι έχουν εφαρμόσει τα αστικά κόμματα. Δείγματα της διάθεσης και της δυνατότητας να αναλάβει μια τέτοια ευθύνη το ΚΚΕ, είναι σήμερα ο Δήμος της Πάτρας, παλαιότερα και άλλοι Δήμοι, σωματεία κτλ. Άσχετο τώρα ότι άλλοι είναι αυτοί που συνασπίζονται χωρίς «χρωματικούς» ενδοιασμούς εναντίον του ΚΚΕ, όπως έγινε τελευταία στην Πάτρα και αλλού.

Ολοκληρώνοντας κάλεσε το λαό, και ιδιαίτερα τους νέους, παραμονές της επετείου της Μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών να απομονώσουν καθε ναζιστικό μόρφωμα Όπως σημείωσε ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΚΚΕ: «Τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνονται για την καθυστέρηση της εκδίκασης της υπόθεσης της ΧΑ με αποτέλεσμα τώρα ο Κασιδιάρης να διεκδικεί συμμετοχή στις εκλογές. Ο νόμος που ετοιμάστηκε για τον αποκλεισμό του, έχει επικίνδυνες αντιδημοκρατικές γενικεύσεις. Έτσι η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος να ευθυγραμμιστεί με την ΕΕ που προωθεί τον αντικομμουνισμό ενώ χώρες έχουν προχωρήσει σε απαγόρευση κομμουνιστικών κομμάτων και συμβόλων.

Σήμερα παραμονές της επετείου της Μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών, απέναντι στο ναζισμό, που η ΕΕ προσπαθεί να την κάνει να ξεχαστεί μετονομάζοντάς την σε ήμερα της Ευρώπης, έχουμε χρέος σαν λαός να απομονώσουμε καθε ναζιστικό μόρφωμα, ακολουθώντας κατά κάποιον τρόπο τα χνάρια των προγόνων μας που στη Μάχη της Κρήτης κατατρόπωσαν το ναζισμό! Από την σημερινή μας εκδήλωση, καλούμε την νεολαία να κρατήσουν πρωτοπόρα στάση. Ειδικά καλούμε τους φοιτητές, στις φοιτητικές εκλογές στις 10 Μαϊου, να ψηφίσουν ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ, ρίχνοντας τη ΔΑΠ στη θέση που της αρμόζει και λίγες μέρες μετά ΚΚΕ, γιατί η ψήφος αυτή επιστρέφει στο λαό ως στήριγμα του!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook