Χανιά | «Η Δύναμη των Μουσείων» στη Σούδα – Μια ξενάγηση στο «παραδοσιακό σπίτι» | Photos

χανιά-η-δύναμη-των-μουσείων-στη-σούδ-1448405

Η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το θέμα του φετινού εορτασμού (2022) είναι: «Η Δύναμη των Μουσείων».

Τα μουσεία μεταμορφώνουν τον κόσμο. Παρουσιάζοντας το παρελθόν, ανοίγουν νέους ορίζοντες και διαμορφώνουν νέες καινοτόμες ιδέες με σκοπό την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Και η μικρή πόλη μας, η Σούδα σεμνύνεται και χαίρει για το «Παραδοσιακό Μουσείο» που έχει ή αλλιώς όπως όλοι το ξέρουμε «το παραδοσιακό σπίτι».

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον πολιτιστικό Σύλλογο Σούδας όπου καθημερινά ενεργεί, εργάζεται και αποδεικνύει εμπράκτως και ότι γνωρίζει άριστα πως να υπηρετεί πιστά τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας και της λαϊκής παράδοσης του τόπου μας και συμβάλει θετικά στην φιλομάθεια και στην φιλοπρόοδος των νέων μας.

Στο Λαογραφικό Μουσείο Σούδας μπορεί κάποιος να περιηγηθεί και να ξεναγηθεί στους χώρους του Μουσείου, από την κ. Αντωνία Παπαδημουλά.

Τα παιδιά και οι επισκέπτες του Μουσείου εντυπωσιάζονται από την ξενάγηση τους, βλέπουν από κοντά αντικείμενα της καθημερινής ζωής των παππούδων και των γιαγιάδων τους και ζυμώνουν ψωμί στο ξυλόφουρνο.

«Θερμά συγχαρητήρια στον πρόεδρο και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου για την όμορφη και αξιέπαινη αυτή δραστηριότητα τους» αναφέρει ο κ. Μυριδάκης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook