Χανιά | Η διαδικτυακή δράση «Δίκαιο και Αλληλέγγυο Εμπόριο» – Πως να δηλώσετε συμμετοχή

χανιά-η-διαδικτυακή-δράση-δίκαιο-και-1300225

Ένα κίνημα υποστήριξης παραγωγών – μεταποιητών σε διεθνές και τοπικό επίπεδο» την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 20:00-22:00.

Η δράση υλοποιείται στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης και δημοσιότητας του Κέντρου Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο. Χανίων με στόχο την προώθηση της Κ.ΑΛ.Ο. και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Τι είναι δίκαιο εμπόριο; Πώς ξεκίνησε; Απευθύνεται σε όλους; Ποια είναι η εμπειρία ενός φορέα Κ.ΑΛ.Ο. ως δόκιμο μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Δίκαιου εμπορίου; Είναι ορατά τα προϊόντα δίκαιου εμπορίου στον μέσο καταναλωτή; Τι είναι τα εναλλακτικά αγροδιατροφικά δίκτυα; Τι αντίκτυπο έχουν σε τοπικό επίπεδο;

Αυτά είναι μόνο κάποια από τα ερωτήματα που επιδιώκουμε να συζητηθούν σε αυτή τη συνάντηση και γι’ αυτό οι εισηγητές/τριες προέρχονται τόσο από το ερευνητικό πεδίο όσο και από το πεδίο της Κ.ΑΛ.Ο.

Οι έννοιες του δίκαιου εμπορίου, της Κοινωνικής και Aλληλέγγυας οικονομίας και των εναλλακτικών αγροδιατροφικών δικτύων έχουν κοινά σημεία επαφής σε διεθνή και τοπική διάσταση.

Εισηγητές/τριες:

  • Ηλίας Ζιώγας, Μέλος του Συνεταιρισμού Δίκαιου και Αλληλέγγυου Εμπορίου «Συν Άλλοις»
  • Ειρήνη-Εριφύλη Τζέκου, Διδάκτωρ του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Π.Σ. του ΑΠΘ
  • Γεωργία Μπεκριδάκη, Κοινωνιολόγος, μέλος του Dock-Συνεργατικός χώρος Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας
  • Παυλίνα Παραδομενάκη, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Συνεταιρισμό παραγωγών-καταναλωτών οικολογικών προϊόντων Γαία

Τρόποι δήλωσης συμμετοχής

Για δήλωση συμμετοχής συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής πατώντας ΕΔΩ (αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη φόρμα συμμετοχής στείλτε μας e-mail στο [email protected] ή καλέστε μας στο 28210 – 55389) το αργότερο μέχρι και την Πέμπτη 21/10 στις 12:00 το μεσημέρι.

Η πλατφόρμα διεξαγωγής της δράσης είναι το Zoom. Λεπτομέρειες για την σύνδεση στην πλατφόρμα, όπως και το σχετικό link για την παρακολούθηση, θα σταλούν μια ημέρα πριν σε όσους/ες δηλώσουν συμμετοχή στην δράση.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook