Χανιά | Η απονομή και το… πάρτι του Κυπελλούχου Ολυμπιακού στον Κλαδισσό | Photos

χανιά-η-απονομή-και-το-πάρτι-του-κυπε-832809

Μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού και εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο κλειστό του Κλαδισσού, στα Χανιά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η τελετή των απονομών του 20ου φάιναλ φορ Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ γυναικών, όπου Κυπελλούχος για 4η φορά στην ιστορία του θεσμού, στέφθηκε ο Ολυμπιακός, κερδίζοντας στον τελικό με 78-69 τη φιναλίστ, Νίκη Λευκάδας.

Σε μία πραγματική γιορτή του αθλήματος ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, απένειμε τα μετάλλια στις νικήτριες, που εν αναμονή της πολύτιμης κούπας στο βαθρο, δε σταμάτησαν να βγάζουν αναμνηστικές «σέλφι» σε τρελές πόζες.

Η αρχηγός των ερυθρολεύκων, Εβίνα Σταμάτη, παραλαμβάνοντας από τα χέρια του  προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Αριστείδη Γολέμη, το βαρύτιμο τρόπαιο, σήκωσε την λαμπερή «κούπα» στον ουρανό του κλειστού των Χανίων, δίνοντας το σύνθημα στα μέλη της ομάδας της και στην κερκίδα, για ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού, φορώντας τα ειδικά φτιαγμένα για την περίσταση μπλουζάκια, άνοιξαν σαμπάνιες και έκαναν το γύρω του θριάμβου και γλέντησαν την επιτυχία τους, σαν να στέφθηκαν πρώτη φορά Κυπελλούχες.

Στη συνέχεια το τρόπαιο με μια αριστοτεχνική… ασίστ έφτασε στα χέρια του Προέδρου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλης Κουντούρη, που πανηγύρισε μέσα σε αποθέωση από τους ερυθρόλευκους φίλους της κερκίδας, μία ακόμη διάκριση του πειραϊκού συλλόγου.

Νωρίτερα εξάλλου είχε προηγηθεί μια σειρά απονομών στις ομάδες που συμμετείχαν στη διοργάνωση, αλλά και κάποιες ακόμη τιμητικές διακρίσεις.

Η αρχή έγινε με την τιμητική πλακέτα της ΕΟΚ στο Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, δει χειρός του προέδρου της Ομοσπονδίας, Αριστείδη Γολέμη.

Ακολούθησε η χρυσή μπάλα που παρέδωσε εκ μέρους της ΕΟΚ, ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης, στην Ανθή Παπαηλία, μία θρυλική μορφή του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ, για την τεράστια προσφορά και τις σημαντικές διακρίσεις της στο άθλημα.Ιστορικής σημασίας για τον Ολυμπιακό ήταν η επόμενη βράβευση. Η Αγγελική  Νικολοπούλου, που έπειτα από ψηφοφορία αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια των αγώνων, τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο από το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και Πρόεδρο της Ένωσης καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης, Μπάμπη Μαρκάκη, έγινε η πρώτη Ελληνίδα MVP στις 4 ερυθρόλευκες κατακτήσεις Κυπέλλων, σπάζοντας την παράδοση των Αμερικανίδων άσων.Το… αμερικάνικο χρώμα όμως δεν έλειψε ούτε από την τελετή απονομών των Χανίων, αφού η Αμερικανίδα Τζόνσον Γουόκερ της φιναλίστ Νίκη Λευκάδας, βραβεύτηκε από το μέλος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων ΕΟΚ, Μάσα Ζαχαρία, ως 1η σκόρερ των αγώνων.

Για τη συμμετοχή και κατάληψη της 4ης θέσης στο χανιώτικο φάιναλ φορ η αρχηγός του Παναθηναϊκού, Ρούλα Μούλη, παρέλαβε αναμνηστική από το μέλος της Επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου.

Στιγμές ευτυχίας έζησαν στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου η πρωτοεμφανιζόμενη σε φάιναλ φορ ομάδα της Δάφνης Αγ. Δημητρίου, που παρέλαβε τα μετάλλια και αναμνηστικό από τους κ.κ. Ιωάννη Αλεξόπουλο (Μέλος ΔΣ ΕΟΚ) και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Χανίων, Αντώνη Βαρδάκη.Τέλος στη Νίκη Λευκάδας τα μετάλλια και αναμνηστικό για την κατάκτηση της 2ης θέσης στη διοργάνωση, για πρώτη φορά στο θεσμό, απένειμαν ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Χανίων, Σταύρος Φιωτάκης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook