Χανιά | Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών για την ειδικότητα Φυτικής Παραγωγής στο Εσπερινό ΕΠΑΛ

χανιά-η-αγωνιστική-συσπείρωση-εκπαιδ-1481989

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταγγέλλει ως απαράδεκτη την άρνηση του Υπουργείου Παιδείας να εγκρίνει τη λειτουργία της Ειδικότητας Τεχνικού Φυτικής Παραγωγής στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Χανίων, γυρνώντας ουσιαστικά την πλάτη στους, τουλάχιστον, 30 μαθητές που επιθυμούν να την παρακολουθήσουν, αριθμός υπερδιπλάσιος από τον απαιτούμενο για τη σύσταση τμήματος (12) και ενώ έχουν τηρηθεί όλες οι προβλεπόμενες τυπικές διαδικασίες.

Αναλυτικά αναφέρει:

Έχουμε να κάνουμε με μία ακόμα απόδειξη του τι εννοούν εκεί στο Υπουργείο, όταν μιλάνε για «επένδυση στην αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης», στην ίδια γραμμή, βέβαια, με τους προηγούμενους (…για να μην τους αδικήσουμε) κυβερνώντες. Θυμίζουμε ότι το 2016 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ουσιαστικά έκλεισε το εν λόγω τμήμα, συγχωνεύοντάς το με αυτό του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Πλατανιά, αναγκάζοντας τους εργαζόμενους ενήλικες μαθητές να μετακινούνται από την πόλη των Χανίων προς τον Πλατανιά, προκειμένου να φοιτήσουν στην συγκεκριμένη ειδικότητα.

Και φτάνουμε στο σήμερα, σε άλλη μία, εχθρική προς τους μαθητές, ενέργεια, με θύματα τους ίδιους και τις ζωές τους, οι οποίοι έχοντας μείνει ξεκρέμαστοι, θα πρέπει ή να επιλέξουν άλλη ειδικότητα, διαφορετική από αυτή που επιθυμούν ή να την αναζητήσουν σε απόσταση χιλιομέτρων, προκειμένου να την ολοκληρώσουν στο μοναδικό Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. του Νομού, όπου προσφέρεται.

Όλα τούτα μαρτυρούν πόσο μακριά βρίσκεται η κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική διαχρονικά από τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών, ιδιαίτερα εκείνων που χρειάζονται ακόμα μεγαλύτερη στήριξη, όπως αυτοί των εσπερινών ΕΠΑ.Λ., οι οποίοι δίνουν έναν μεγάλο καθημερινό αγώνα για την ολοκλήρωση της φοίτησής τους, προκειμένου με καλύτερους όρους να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας.

Ως ΑΣΕ στηρίζουμε το δικαίωμα του κάθε μαθητή να έχει πρόσβαση στην ειδικότητα που επιλέγει και να την ολοκληρώνει χωρίς εμπόδια.

Εδώ και τώρα απαιτούμε να δοθεί τέλος στην αγωνία των μαθητών και να εγκριθεί η Ειδικότητα Φυτικής Παραγωγής στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Χανίων.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει θέση και να στηρίξει το αίτημα των μαθητών παρεμβαίνοντας σε αυτή την κατεύθυνση.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook