Χανιά | Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών για την ανάδειξη νέου ΔΣ και αντιπροσώπων στη ΔΟΕ

χανιά-η-αγωνιστική-συσπείρωση-εκπαιδ-1423176

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ευχαριστεί θερμά όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις φετινές αρχαιρεσίες του ΣΕΠΕ Χανίων για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και αντιπροσώπων στη ΔΟΕ, κάτω από νέες πολύ δύσκολες συνθήκες.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

Ευχαριστούμε ιδίως τους συναδέλφους, που παρά τη σημαντική πτώση της συμμετοχής, ενίσχυσαν το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ, που είχε και τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο, διατηρώντας τους 2 αντιπροσώπους για το συνέδριο της Ομοσπονδίας και εκλέγοντας ακόμα μία έδρα στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΕ (συνολικά 2).

Ελπίδα και αισιοδοξία μας δίνει ιδιαίτερα το αποτέλεσμα του εκλογικού τμήματος των αναπληρωτών, όπου οι συμβασιούχοι του κλάδου μας ανέδειξαν σε 2η δύναμη στον ΣΕΠΕ.

Από τη μεριά μας δεσμευόμαστε πως θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, αλλά και των υπολοίπων αστικών κομμάτων που τη στηρίζουν και τσακίζει σήμερα κάθε πτυχή της ζωής, της δουλειάς, της καθημερινότητάς μας. Που ισοπεδώνει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Θα δώσουμε τη μάχη για να ανατραπεί το αρνητικό γεγονός των φετινών αρχαιρεσιών, δηλαδή η μεγάλη πτώση της συμμετοχής, που ήρθε ως συνέπεια της περιστολής των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων (συνδικαλιστική άδεια) με εργαλείο τον ν. Χατζηδάκη, αλλά και κάτω από το βάρος της σκληρής καθημερινότητας και της ακρίβειας που σπάνε κόκαλα.

Όσο περνάει από το χέρι μας θα παλέψουμε για τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση στο σωματείο, για τη μαζικοποίηση των συλλογικών διαδικασιών, για να γίνουμε και πάλι μια γροθιά μπροστά στις μάχες που έρχονται και στους μεγάλους αγώνες που πρέπει να αναπτυχθούν.

Για να μην επιτρέψουμε η σχέση των εργαζομένων με το σωματείο τους να καταστεί μια απρόσωπη διαδικασία, που θα αποστεώσει τα συνδικάτα από κάθε αγωνιστική απόφαση και ουσιαστική συζήτηση για κάθε πλευρά της καθημερινότητάς μας.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά, ακόμα πιο δυναμικά την πάλη για δυνατό σωματείο και Ομοσπονδία, που θα θέτουν στο επίκεντρο της πάλης τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους!

Υ.Γ: Ας μη χαίρονται οι συνάδελφοι της ΔΗΣΥ, που και με δική τους ευθύνη αλλά και της ΕΑΚ (Παρεμβάσεις), δεν πάρθηκε κανένα μέτρο για τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις αρχαιρεσίες (περισσότερα εκλογικά κέντρα στις κωμοπόλεις του νομού ή πάνω από μία μέρες εκλογών) και από ότι φαίνεται βολεύτηκαν από το αποτέλεσμα, πανηγυρίζοντας το ίδιο βράδυ υπέρ των ηλεκτρονικών εκλογών. Δε θα περάσει ούτε σε αυτούς, ούτε στην κυβέρνηση η προσπάθεια να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στα σωματεία. Θα μας βρουν μπροστά τους!

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook