Χανιά | Η Αγωνιστική Συνεργασία  Εμπόρων για τα ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή των Βαΐων

χανιά-η-αγωνιστική-συνεργασία-εμπόρ-1199559

“Tο προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, πρότεινε «εορταστικό ωράριο»  με την Κυριακή των Βαΐων ανοιχτά  κάνοντας στην ουσία το χατίρι των πολυεθνικών και των μεγαλομαγαζων», σημειώνει σε ανακοίνωση της η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Χανίων, σημειώνοντας παράλληλα πως «οι έρευνες έχουν δείξει ότι το Κυριακάτικο άνοιγμα  προσφέρει κέρδη στους μεγάλους αλλά στους μικρούς δεν  προσφέρει κάτι ουσιαστικό.»

Η ανακοίνωση:

«Δεν έχει περάσει  ένας  χρόνος από την  προσπάθεια του προεδρείου του συλλόγου μας να αλλάξει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στην πόλη μας .Εκ του αποτελέσματος σχεδόν κανένας συνάδελφος δεν ακολουθήσε εκείνο  το ωράριο γιατί στην πράξη δεν βοηθούσε, στο ελάχιστο, τις ανάγκες των αυτοαπασχολουμένων και μικρών εμπόρων αλλά και των εργαζομένων.

Η πανδημία συνεχίζεται .Τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι στα ύψη . Τραγικές οι έλλειψης στο δημόσιο σύστημα  υγείας. Παράλληλα  η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει τη πόρτα μας  και μας απειλή με λουκέτο.

Στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου που έγινε διαδικτυακά στις 19/4/2021 το προεδρείο πρότεινε «εορταστικό ωράριο»  με την Κυριακή των Βαΐων ανοιχτά  κάνοντας στην ουσία το χατίρι των πολυεθνικών και των μεγαλομαγαζων. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι το Κυριακάτικο άνοιγμα  προσφέρει κέρδη στους μεγάλους αλλά στους μικρούς δεν  προσφέρει κάτι ουσιαστικό. Μόνη λύση για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους είναι  η νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Αποτελεί  επίσης υποκρισία  για τα μέλη του προεδρείου όταν   προτείνουν εορταστικό ωράριο αλλά δηλώνουν ευθαρσώς ότι δεν θα το ακολουθήσουν με εξαίρεση την Κυριακή των Βαΐων. Δυστυχώς  δεν θέλουν να αφουγκραστούν την αγωνία αλλά και τις διαθέσεις των συναδέλφων μικρών εμπόρων και αυτοαπασχολουμένων που προσπαθούν με κάθε πρόσφορο  τρόπο να επιβιώσουν.

Εμείς  από την μεριά μας ευχόμαστε  στους συμπολίτες μας καλές  γιορτές ,και τους καλούμε  να στηρίξουν  και αυτή την δύσκολη περίοδο τις μικρές τοπικές επιχειρήσεις  όπως το κάνουν αλλωστε όλα αυτά τα χρόνια. Τους καλούμε επίσης την Κυριακή των Βαΐων και την κάθε Κυριακή να την αφιερώσουν στους φίλους και την οικογένεια τους .Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι  χρόνος στις καθημερινές μέρες  υπάρχει για τα ψώνια  μας τα χρήματα στερεύουν ενίοτε.

Για την αγωνιστική συνεργασία εμπόρων Χανίων τα μέλη του διοικητού συμβουλίου του Εμπορικού συλλόγου Χανίων

Βουρλακης Νικος

Κανδηλιερακης  Γιώργος

Μπινια Ιωάννα”

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook