Χανιά | Η 7η ΥΠΕ γνωρίζει για την απουσία γιατρών σε Περιφερειακά Ιατρεία του Δήμου Πλατανιά – Τι υποσχέθηκαν στον Μαλανδράκη

χανιά-η-7η-υπε-γνωρίζει-για-την-απουσία-1295522

Επικοινωνία με τον υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Δημήτρη Αγαπίου, αλλά και την διευθύντρια του Κ.Υ. Κισσάμου, Λίτσα Νικολακάκη, για το ζήτημα της έλλειψης γιατρών σε Περιφερειακά Ιατρεία του Δήμου Πλατανιά είχε ο Γιάννης Μαλανδράκης. Όπως δήλωσε ο ίδιος στο zarpanews.gr, ο Δήμαρχος Πλατανιά ζήτησε να επαναστελεχωθούν το Περιφερειακό Ιατρείου Κολυμβαρίου, αλλά και εκείνο του Ταυρωνίτη που επίσης αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Από την 7η ΥΠΕ, σύμφωνα με τον κ. Μαλανδράκη, δόθηκε η υπόσχεση ότι την επόμενη εβδομάδα, μέσω εσωτερικών ανακατανομών μεταξύ Κέντρου Υγείας Κισσάμου και Νοσοκομείου Χανίων, θα διατεθεί ένας γιατρός που θα καλύπτει σε τακτική βάση το ιατρείο στο Κολυμπάρι που τώρα έχει μείνει… ορφανό.

Ακόμα, ο κ. Μαλανδράκης δήλωσε ότι κενό… γιατρών είναι και το Περιφερειακό Ιατρείο Ταυρωνίτη, όπου επίσης οι οργανικές θέσεις είναι δύο αλλά γιατροί δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Και αυτό το πρόβλημα τέθηκε υπόψη της διοίκησης της ΥΠΕ, που φέρεται να υποσχέθηκε ότι θα βρει έναν γιατρό και για αυτό το ιατρείο, ξανά μέσω εσωτερικών ανακατατάξεων και εύρεσης προσωπικού από το Νοσοκομείο Χανίων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα.

Τέλος, ο κ. Μαλανδράκης έκανε γνωστό ότι έπειτα από συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, απέναντι από το Περιφερειακό Ιατρείο Ταυρωνίτη έχει ξεκινήσει να λειτουργεί μια σταθερή δομή που κάνει rapid test όταν απαιτούνται, καλύπτοντας περιοχές όχι μόνο του Δήμου Πλατανιά, αλλά και πιο απομακρυσμένες.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook