Χανιά | H Εισαγγελέας έδειξε… νέα ανατροπή στη δίκη «θρίλερ» για την άγρια δολοφονία του ζευγαριού

χανιά-h-εισαγγελέας-έδειξε-νέα-ανατρ-1575507

Προς νέα ανατροπή οδεύει η υπόθεση της διπλής δολοφονίας του ζευγαριού στο Σφηνάρι Κισάμου, τον Φεβρουαρίου του 2015, μετά την καταδικαστική εισαγγελική πρόταση. Η δίκη ολοκληρώνεται σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, στα Χανιά, με τις αγορεύσεις των δικηγόρων και την απόφαση του δικαστηρίου για τους δύο κατηγορούμενους, έναν 55χρονο και έναν 40χρονο.

Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την καταδίκη του 55χρονου  για την δολοφονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση του ηλικιωμένου ζευγαριού και για απόπειρα ληστείας και του 40χρονου για απλή συνέργεια στη δολοφονία και για απόπειρα ληστείας.

Για την υπόθεση, σε πρώτο βαθμό οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε δις ισόβια ενώ στο εδώλιο μαζί τους καθόταν και ένας από τους γιους του 78χρονου θύματος από προηγούμενο γάμο. Ο γιος, ο οποίος καταδικάστηκε για απλή συνέργεια καθώς ομολόγησε την συμμετοχή του στο έγκλημα, εξέτισε την ποινή του χωρίς να προσβάλει την πρωτόδικη απόφαση.

Ωστόσο, η υπόθεση οδηγήθηκε σε ανατροπή για τους δύο βασικούς κατηγορούμενους, οι οποίοι στο Εφετείο κρίθηκαν αθώοι, απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες και αποφυλακίστηκαν.

Το δικαστικό «θρίλερ» συνεχίστηκε με την αναίρεση της εφετειακής απόφασης από τον Άρειο Πάγο, με το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο να στέλνει πίσω στο Εφετείο την υπόθεση για εκδίκαση από την αρχή, διατηρώντας σε ισχύ την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση.

Σε αυτήν την δίκη, παρίστανται ως υποστήριξη της κατηγορίας τα παιδιά της 66χρονης που είχε αποκτήσει από προηγούμενο γάμο, καθώς το ηλικιωμένο ζευγάρι δεν είχε κοινά παιδιά.

«Καταπέλτης» η Εισαγγελέας

Στην πρότασή της η Εισαγγελέας υποστήριξε πως τα αποδεικτικά στοιχεία (ομολογίες, τηλεφωνικές επισυνδέσεις) είναι επαρκή για να στηρίξουν τις κατηγορίες που αποδίσονται στους δύο κατηγορούμενους.

Όπως ανέφερε, κίνητρο της διπλής δολοφονίας ήταν η ληστεία καθώς ήταν γνωστό πως υπήρχαν χρήματα μέσα στο σπίτι. Η υπόθεση ήταν στο σκοτάδι για μήνες ωστόσο μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου οι επισυνδέσεις άνοιξαν τον δρόμο της εξιχνίασης, ανοίγοντας νέο κύκλο καταθέσεων. Τότε, ο γιος του ηλικιωμένου, ομολόγησε τη συμμετοχή του στο έγκλημα, σημειώνοντας πως εκείνη τη μέρα συναντήθηκε με τους δύο κατηγορούμενους, μπήκαν στο αυτοκίνητο, κινήθηκαν προς το σπίτι και όταν έφτασαν εκεί, εκείνος έμεινε στο αυτοκίνητο και οι δύο κατηγορούμενοι κινήθηκαν προς το σπίτι. Εκεί ο ίδιος ο ηλικιωμένος τους άνοιξε την πόρτα και μετα επέστρεψαν και οι δύο με ματωμένα ρούχα, του είπαν ότι δεν πήγαν καλά τα πράγματα πως δεν είχαν βρει χρήματα και πως είχαν σκοτώσει τους γονείς.

Μετά την ομολογία, κλήθηκαν σε κατάθεση οι δύο κατηγορούμενοι. Εκεί ο 57χρονος αρνήθηκε τα πάντα αλλά ο 40χρονος επιβεβαίωσε την κατάθεση του γιου, περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα εκείνης της ημέρας ομολογώντας ότι βασάνισαν την άτυχη γυναίκα για να τους πει πού βρισκόταν τα χρήματα.

Αρνούνται τα πάντα

Την Παρασκευή, οι δυο κατηγορούμενοι στις απολογίες τους, συνέχισαν να αρνούνται όλες τις κατηγορίες και να δηλώνουν αθώοι. Για τις επισυνδέσεις στο κινητό που τον δείχνουν να κινείται προς εθνική οδό, ο πρώτος κατηγορούμενος δεν έδωσε εξήγηση.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος για την ομολογία του, τόνισε πως αποσπάστηκε με βία από τους αστυνομικούς.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook