Χανιά | Γιορτή των Αγίων Κυρίλου και Μεθοδίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης

χανιά-γιορτή-των-αγίων-κυρίλου-και-μεθ-952333

Με την ευκαιρία της Αναστάσιμης εορτής των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, Φωτιστών των Σλάβων (Τετάρτη 11 Μαΐου), στη μνήμη των οποίων έχει αφιερωθεί το Παρεκκλήσι της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, θα γίνουν στο Ίδρυμα οι ακόλουθες Ιερές Ακολουθίες και εκδηλώσεις:

Τρίτη, 10 Μαΐου 2022, ώρα 18.30 μ.μ.

Μέγας Εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, Προέδρου της ΟΑΚ.

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022, ώρα 7.30 – 10.30 π.μ.

Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσι της ΟΑΚ.

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022, ώρα 18.30 μ.μ.

Διαδικτυακή Ομιλία από τον Δρα Κωνσταντίνο Νιχωρίτη, Καθηγητή Σλαβικών Σπουδών του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για το έργο και την προσφορά των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στον εκχριστιανισμό των Σλάβων.

Καλούνται οι τιμώντες τη μνήμη των μεγάλων Ιεραποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου να εορτάσουν μαζί μας, σύμφωνα με το παραπάνω Πρόγραμμα, προσευχόμενοι για την ειρήνη του σύμπαντος κόσμου, αλλά και για τον ευσεβή και γενναίο Ουκρανικό λαό, ο οποίος σηκώνει τον βαρύ σταυρό της πολεμικής βίας και της προσφυγιάς, αναλογιζόμενοι ότι οι Άγιοι «Θεσσαλονικείς το γένος», συνέβαλαν και στον εκχριστιανισμό των Ρως του Κιέβου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook