Χανιά | Γιορτή Αυθεντικής Κρήτης – Έκθεση παραδοσιακών προϊόντων στον Δήμο Πλατανιά

χανιά-γιορτή-αυθεντικής-κρήτης-έκθε-1200431

Η Κρήτη μας, εκτός από το μαγευτικό τοπίο με φαράγγια, οροπέδια, βουνά, παραλίες

ξεχωρίζει και για την πλούσια γευστική παράδοση της που οφείλουμε να την διατηρήσουμε ζωντανή και αναλλοίωτη.

Τη γευστική αυτή παράδοση του τόπου μας έχει σκοπό να παρουσιάσει η Γιορτή Αυθεντικής Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία των Νεριανών του Δήμου Πλατανιά την Δευτέρα 27 Ιουνίου και την οργανώνει η νεοσύστατη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Crete Hinterland που δημιουργήθηκε από μαθητές και εκπαιδευτικούς του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά με την στήριξη του Δήμου Πλατανιά και έχει στόχο την ενδυνάμωση της Ενδοχώρας.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ : 17:30 – 23:30

Είσοδος : ΔΩΡΕΑΝ

Θα είναι μία γιορτή γεύσεων όπου όλοι οι παραγωγοί του Νομού μας θα συναντηθούν με τους επισκέπτες, ντόπιους και ξένους που αναζητούν αυθεντικές παραδοσιακές γεύσεις, οι οποίες είναι ταυτισμένες με την ελληνική κουλτούρα και τον πολιτισμό.

Προϊόντα κατασκευασμένα με παραδοσιακό τρόπο, από οικογενειακές επιχειρήσεις και οικοτεχνίες και προϊόντα που οι παραγωγοί φρόντισαν στοχευμένα στην άριστη ποιότητά τους, θα εκτεθούν για να τα γνωρίσουν οι επισκέπτες.

Τα κύρια προϊόντα της Κρήτης όπως, ελαιόλαδο και ελιές, μέλι και προϊόντα μελιού, τυριά, αρτοποιήματα, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και κρασί είναι ο κατάλογος

που αποτελεί τον υπέροχο κόσμο των αυθεντικών γεύσεων από ποιοτικούς παραγωγούς του τόπου μας.

Εκτός την συμμετοχή από τους εκθέτες παραγωγούς, την Γιορτή Αυθεντικής Κρήτης θα πλαισιώσουν με την μουσική τους ο Μάρκος Ρενιέρης και ο Γιάννης Πολυχρονάκης με το συγκρότημα τους. θα παρουσιαστούν δρώμενα που θα κρατήσουν αμείωτο το

ενδιαφέρον των επισκεπτών και θα πραγματοποιηθεί απονομή πτυχίων και απολυτηρίων στους μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά.

Η Γιορτή αυτή με την στήριξη όλων σας φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό και πολιτιστικό γεγονός του Δήμου και του Νομού μας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook