Χανιά | Γιατρούς για τα υποστελεχομένα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία του Δήμου Αποκορώνου ζητάει ο Κουκιανάκης

χανιά-γιατρούς-για-τα-υποστελεχομένα-1273862

Επιστολή έστειλε σήμερα Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης στην Διοικήτρια της 7Ης ΥΠΕ Κρήτης σχετικά τη λειτουργικότητα του Κέντρου Υγείας Βάμου και των Περιφερειακών Ιατρείων στον Αποκόρωνα.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

Κυρία Μπορμπουδάκη,

Ο Δήμος Αποκορώνου το τελευταίο διάστημα δέχεται πλείστα παράπονα από τους δημότες του καθώς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν λόγω έλλειψης ιατρών στο Κ.Υ Βάμου και στα Π.Ι Αποκορώνου, παρά τις συνεχείς προσπάθειες της Διεύθυνσης του Κέντρου Υγείας Βάμου για την εύρυθμη λειτουργία των Π.Ι. αλλά και του ίδιου του Κ.Υ. .

Συγκεκριμένα, η μόνιμη ιατρός που εξυπηρετούσε το Περιφερειακό Ιατρείο Βρυσών έχει μετακινηθεί στο 2ο Κ.Υ. Χανίων. Το Κέντρο Υγείας Βάμου αναγνωρίζοντας ότι το συγκεκριμένο ιατρείο δεν μπορούσε να μείνει χωρίς ιατρό έστελνε (όσο αυτό ήταν εφικτό) δικούς του γιατρούς μία, δυο ή και τρεις φορές εβδομαδιαίως ώστε να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Λόγω, όμως, έλλειψης ιατρών (παραίτηση ιατρών, αναρρωτικές άδειες, λήξη θητείας άλλων ιατρών και μη αντικατάστασής τους έως σήμερα, μετακίνησης αγροτικών ιατρών για τέσσερις ημέρες ο Καθένας στο Γ.Ν.Χανίων για πρωινά και εφημερίες) και επίσης λόγω αύξησης των υποχρεώσεων του Κ.Υ. Βάμου εξαιτίας της πανδημίας ( εμβολιαστικό κέντρο με δυο βάρδιες ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και λήψη rapid και PCR σε διπλανό ISOBOX που χρήζει σχεδόν όλη μέρα παρουσία ιατρού) δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα για την κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό του Π.Ι. Βρυσών.

Επίσης, γνωρίζουμε ότι η διαδικασία από την έκδοση προκήρυξης μέχρι τον διορισμό των αγροτικών ιατρών είναι χρονοβόρα και μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες αφήνοντας έτσι τους κατοίκους της περιοχής χωρίς ιατρική περίθαλψη και φροντίδα για μεγάλο διάστημα.

Παρακαλούμε πολύ για τις δικές σας ενέργειες στην κάλυψη των κενών θέσεων για την καλύτερη λειτουργία και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στον Αποκόρωνα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook