Χανιά | Γιατί υπάρχει έλλειψη νερού σε περιοχές του Αποκόρωνα; – Τι ζητά ο Κουκιανάκης από τους κατοίκους

χανιά-γιατί-υπάρχει-έλλειψη-νερού-σε-π-1494930

Επιστολή προς όλους απευθύνει ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης για την αντιμετώπιση παράνομων επεμβάσεων στο δίκτυο ύδρευσης καθώς και για την ορθολογική διαχείριση του υδάτινου δυναμικού.

Αναλυτικά ο κ. Κουκιανάκης αναφέρει:

Κυριές-οι,

Με σεβασμό απευθυνόμαστε στους δημότες και επισκέπτες αυτού του τόπου σχετικά με τη χρήση νερού και τις αυξημένες ανάγκες λόγω υπερπληθυσμού που παρουσιάζονται αυτή τη χρονική περίοδο κυρίως στις υψηλές ζώνες του Δήμου μας.

Παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα έλλειψη νερού σε περιοχές κυρίως υψηλής ζώνης π.χ. Κόκκινο Χωριό θέση Άγιος Γεώργιος, Κεφαλά περιοχή Προφήτη Ηλία, Ομπρόσγιαλος κ.α., ενώ δεν έχουμε βλάβη στο δίκτυο ή άλλη αιτία που να διακιολογεί την έλλειψη.

Μετά από επίπονες προσπάθειες των συνεργείων ύδρευσης, σπαταλώντας χρόνο, ανακαλύπτεται (εσκεμμένα άραγε ή όχι:) ότι κάποιος ή κάποιοι παρεμβαίνουν-παραβιάζοντας και κλείνουν βάνες στραγγαλίζοντας τη ροή του νερού, δημιουργώντας τη διακιολογημένη δυσαρέσκεια στους καταναλωτές και αναστάτωση στην υπηρεσία ύδρευσης σε βάρος της εκτέλεσης των υπόλοιπων καθηκόντων τους.

Για τα συμβάντα αυτά έχουμε ενημερώσει προφορικά εδώ και μέρες το Αστυνομικό Τμήμα Αποκορώνου..

Ιδιαίτερα εφιστούμε την προσοχή και παρακαλούμε για τον περιορισμό της χρήσης νερού για αρδευτικές ανάγκες στο απαραίτητο και σε κατάλληλη ώρα του εικοσιτετραώρου και όχι τις ώρες αιχμής των καθημερινών εργασιών νοικοκυριών, κατοίκων και επισκεπτών.

Ενημερώνουμε ότι έχει σχεδιαστεί και βρίσκεται σε εξέλιξη η έναρξη της υλοποίησης (2) μεγάλων έργων ύδρευσης προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ που αφορούν τις περιοχές Δ.Ε. Γεωργιούπολης και Δ.Ε. Βάμου και επίσης ένα ακόμα έργο άρδευσης προϋπολογισμού 2.752.000 ευρώ που αφορά την άρδευση του ανατολικού τμήματος της Δ.Ε. Βάμου. τα οποία έρχονται να λύσουν οριστικά χρόνια προβλήματα υδροάρδευσης των περιοχών αυτών.

Απευθύνουμε έκκληση προς όλους, το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την ολοκλήρωση και παράδοση των ανωτέρω έργων να επιδείξουν σύνεση ως προς τη διαχείριση του υδάτινου δυναμικού.

Κατανοώντας τα προβλήματα που υπάρχουν η υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου μας καταβάλλει ιδιαίτερες προσπάθειες με το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει και παρεμβαίνει δίνοντας λύσεις όπως το αποδεικνύουμε καθημερινά.

Η παρούσα ανακοίνωση κοινοποιείται στον κύριο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων και στο Αστυνομικό Τμήμα Αποκορώνου, για τις δικές τους ενέργειες όσον αφορά τις παράνομες επεμβάσεις στο δίκτυο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook