Χανιά | Γιατί οι επιχειρηματίες ζητούν να επιστρέψουν τα αυτοκίνητα στο Ενετικό Λιμάνι και ο λόγος που δεν γίνεται

χανιά-γιατί-οι-επιχειρηματίες-ζητούν-776341

Να επιτραπεί η στάθμευση στην Πλατεία Κατεχάκη στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων για τη χειμερινή περίοδο, ζήτησαν τέσσερις επιχειρηματίες της περιοχής, με σημερινή τους παρέμβαση στη συνεδρίαση του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Χανίων και πρόεδρος του Ταμείου, Τάσος Βάμβουκας, τους εξήγησε πως για να γινόταν κάτι τέτοιο, ακόμα και αν υπήρχε η βούληση, θα χρειαζόταν ένας χρόνος τουλάχιστον για ληφθούν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις.

Άλλωστε, μόλις πέρυσι έγινε δυνατό να εφαρμοστεί η απόφαση που ουσιαστικά είχε ληφθεί το 2013 για καθολική απαγόρευση στάθμευσης στην Πλατεία (πλην τροφοδοσίας) η οποία είχε περάσει από «40 κύματα» μετά την προσβολή της στο Συμβούλιο Επικρατείας από τον Σύλλογο Επιχειρηματιών του Ενετικού Λιμανιού.

Εξάλλου, όπως εξήγησαν στους επιχειρηματίες τα μέλη του ΔΛΤ, η αρχιτεκτονική μελέτη για την ανάπλαση της Πλατείας που θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, δεν προβλέπει οχήματα στην περιοχή.

Εκείνοι από την πλευρά τους υποστήριξαν πως το μέτρο της απαγόρευσης λειτουργεί επιζήμια για την κίνηση στις επιχειρήσεις τους, κατά τους χειμερινούς μήνες και οδηγεί σε «νέκρωση» του Λιμανιού, ζητώντας τουλάχιστον μια επιείκεια από τις Λιμενικές Αρχές. Απαντώντας ο κεντρικός Λιμενάρχης Χανίων, εξήγησε πώς δεν θα ήταν δυνατόν να συμβεί αυτό, καθώς θα έστελνε λάθος μήνυμα προς τους οδηγούς της πόλης, αφού δεν θα ήταν δυνατόν να καθοριστούν με σαφήνεια τα… όρια της επιείκειας ενώ σε περίπτωση ατυχήματος, θα υπάρχουν ποινικές και διοικητικές ευθύνες.

Πάντως, ο Δήμαρχος παραδέχτηκε πως υπάρχει πρόβλημα με το πάρκινγκ στην Δευκαλίωνος, σημειώνοντας πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν μπάρες, γιατί πολλοί χρησιμοποιούν το πάρκινγκ για μόνιμη στάθμευση.

Η περαιτέρω συζήτηση του θέματος παραπέμφθηκε σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για να να ληφθούν οι όποιες σχετικές αποφάσεις ενώ η απαγόρευση εισόδου σε όλο το ανατολικό τμήμα του ενετικού λιμανιού ισχύει κανονικά και οι έλεγχοι είναι καθημερινοί.

zarpanews.gr

6 thoughts on “Χανιά | Γιατί οι επιχειρηματίες ζητούν να επιστρέψουν τα αυτοκίνητα στο Ενετικό Λιμάνι και ο λόγος που δεν γίνεται

  1. Κανένα αυτ/το μέσα στην Παλιά Πόλη,πλήν των κατοίκων,μετά τις 17.00 το καλοκαίρι και έως τις 20.00 τον χειμώνα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook