Χανιά | Γιάννης Παυλάκης: «Λαίλαπα πάνω από τις επιχειρήσεις το κόστος της ενέργειας – Καλά τα μέτρα στήριξης αλλά δε φτάνουν»

χανιά-γιάννης-παυλάκης-λαίλαπα-πάνω-1360282

Η αύξηση στο κόστος της ενέργειας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα αποτελεί μείζον ζήτημα και για τους επιχειρηματίες των Χανίων, οι επιχειρήσεις των οποίων έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό, τόσο από την υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας, όσο και από την οικονομική κρίση γενικότερα. Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Νομού Χανίων κάνει προσπάθειες προς πάσα κατεύθυνση για να στηρίξει τον κλάδο. Αυτό επεσήμανε μιλώντας το πρωί στο Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΧ, Γιάννης Παυλάκης, με αφορμή τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν σήμερα. (Δείτε εδώ.)

«Ένα τεράστιο θέμα που μας απασχολεί ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή, είναι το θέμα της ενέργειας. Τα τελευταία δυο χρόνια γενικότερα, οι επιχειρήσεις, οι έμποροι, οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες, οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. Το θέμα της ενέργειας έρχεται σα μια μεγάλη λαίλαπα πάνω από τις επιχειρήσεις, οι οποίες ενώ δεν έχουν προλάβει να ανακάμψουν, βλέπουν να έχουν μια τεράστια αύξηση στο κόστος της ενέργειας, στο κόστος λειτουργίας της επιχείρησής τους και αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα.»

Ο κ. Παυλάκης δήλωσε πως η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Νομού Χανίων, κάνει προσπάθειες για να βοηθήσει τους επιχειρηματίες της πόλης και ίσως να εξασφαλίσει ελαφρύνσεις:

«Ζητάμε μια οριζόντια δυναμική παρέμβαση στο θέμα της ενέργειας, έτσι ώστε να κρατηθεί γενικότερα ο προϋπολογισμός των επιχειρήσεων και η βιωσιμότητά τους. Η Ομοσπονδία και το συνδικαλιστικό κίνημα έχει ήδη κάνει παρεμβάσεις για τη μείωση του κόστους της ενέργειας και συνεχίζει να κάνει παρεμβάσεις προς την κυβέρνηση. Πιέζουμε και συνεχίζουμε να πιέζουμε. Είμαστε σε επαφή με όλους τους φορείς, με τους βουλευτές, με τις ομοσπονδίες» τόνισε μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Παυλάκης.»

Ο κ. Παυλάκης επεσήμανε, πως οι έμποροι των Χανίων εναποθέτουν τις ελπίδες τους για να τονώσουν τις επιχειρήσεις τους, στην τουριστική κίνηση του ερχόμενου καλοκαιριού: «Το καλοκαίρι που ευελπιστούμε όλοι να δουλέψουμε με την βαριά βιομηχανία, τον τουρισμό, έτσι ώστε να έχουμε λιγότερα λουκέτα και κλεισίματα επιχειρήσεων.»

Στο μεταξύ, ο κ. Παυλάκης αναφέρθηκε και στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων, λέγοντας πως «είναι καλά τα μέτρα, αλλά δε φτάνουν. Ζητάμε από την κυβέρνηση να ανοίξει το πακέτο ώστε να ωφεληθούν περισσότερες επιχειρήσεις.»

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΧ καλεί όλους τους επιχειρηματίες να συμμετέχουν στη γενική συνέλευση και τις εκλογές της ομοσπονδίας τηρώντας όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό: «Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα που ορίζει ο νόμος. Ευελπιστούμε όλοι οι συνάδελφοι να παρουσιαστούν και να πραγματοποιήσουμε τη γενική μας συνέλευση, τον απολογισμό μας και τη διαδικασία των εκλογών μας και να εκλέξουμε ένα νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο, θα αγωνιστεί για τα επόμενα τρία χρόνια, για τα προβλήματα όλων των κλάδων.»

Η γενική συνέλευση θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα ενώ οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook