Χανιά | Για τρίτη χρονιά συνεχίζει τη λειτουργία του το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης 

χανιά-για-τρίτη-χρονιά-συνεχίζει-τη-λε-477641

Για τρίτη χρονιά ανοίγει τις πόρτες του το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Νομού Χανίων.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση αναφέρεται:

Το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης για 3η συνεχόμενη χρονιά συνεχίζει τη λειτουργία του χάρη στη στήριξη των εργατικών σωματείων, του Συλλόγου Γυναικών και των συναδέλφων εκπαιδευτικών, που με αυταπάρνηση ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας.

Η  πείρα από την περσινή λειτουργία του Λ.Φ.Α. μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε, αφού αρκετά παιδιά και λαϊκές οικογένειες στηρίχθηκαν, με θετικά αποτελέσματα. Ιδιαίτερα φέτος σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, όπου η μόρφωση των παιδιών μας μπαίνει, όπως και όλες οι λαϊκές ανάγκες, στη μέγγενη των περικοπών και της υποχρηματοδότησης, όπου η ακρίβεια τσακίζει το εισόδημα των εργαζομένων, όπου τα κενά σε εκπαιδευτικούς, σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, Ειδικής Αγωγής κ.λπ. είναι μία «κανονικότητα» και οι συγχωνεύσεις τμημάτων και οι υποβαθμίσεις σχολικών μονάδων προωθούνται ως κάτι «νέο» και «πρωτοποριακό», το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύηςέρχεται να δείξει πως με την οργάνωση και τη συλλογική δράση μπορούμε να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

Στόχος των μαθημάτων δεν είναι σε καμία περίπτωση να υποκατασταθεί το δημόσιο σχολείο. Αντίθετα, τα σωματεία και οι δυνάμεις που στηρίζουμε αυτή την πρωτοβουλία παλεύουμε για ένα πραγματικά ΔΗΜΟΣΙΟ – ΔΩΡΕΑΝ – 12χρονο ΣΧΟΛΕΙΟ, που θα μορφώνει ολόπλευρα και δεν θα εξοντώνει. Στόχος μας είναι να μη στερηθούν τα παιδιά το αγαθό της Παιδείας, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν οι γονείς τους, να μη λυγίσουν στις δυσκολίες και τα εμπόδια και να κάνουμε όλοι μαζί πράξη το σύνθημα «ένας για όλους και όλοι για έναν». 

Σε αυτό το πλαίσιο λειτουργούν τμήματα Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου – Ξενόγλωσσα μαθήματα και μαθήματα Ελληνομάθειας για παιδιά και ενήλικες.

Καλούμε όλους τους γονείς των λαϊκών οικογενειών να έρθουν σε επαφή μαζί μας και να εγγράψουν τα παιδιά τους στα μαθήματα. Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που θέλουν να βοηθήσουν, να επικοινωνήσουν μαζί μας. Κάθε εκπαιδευτικός που κάνει το βήμα να συμμετέχει, αποτελεί παράδειγμα αληθινού παιδαγωγού, δείγμα πραγματικής ταξικής αλληλεγγύης σε όσους δοκιμάζονται από την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά. Δικιά μας είναι η ευθύνη να απαιτήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν και να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση που μας στερεί ζωή και μόρφωση.

Πληροφορίες – εγγραφές μέχρι τέλος Σεπτέμβρη στα παρακάτω τηλέφωνα: 69727228167 & 6982001586

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook