Χανιά | Για απόπειρα εξωθεσμικής παρέμβασης κατηγορεί επικεφαλής παράταξης ο Δήμαρχος Αποκορώνου

χανιά-για-απόπειρα-εξωθεσμικής-παρέμ-951946

Επιστολή με την οποία κατηγορεί τον επικεφαλής της παράταξης «Αποκόρωνας η γη μας», Παντελή Καραγιαννάκη, για απόπειρα εξωθεσμικής παρέμβασης, απέστειλε ο Χαράλαμπος Κουκιανάκης:

«Ως Δήμαρχος του Δήμου Αποκορώνου έχω την υποχρέωση αλλά και το καθήκον να προστατεύω τους θεσμούς και τις υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να μπορούν να ασκούν τα καθήκοντά τους απρόσκοπτα και αποτελεσματικά, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών αλλά και όλου του Αποκόρωνα. Παρά τη δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία, ως αυτοδιοικητικοί θεσμοί του Αποκόρωνα σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και πετύχαμε μέσα από τη συνεργασία και τον διάλογο να προωθήσουμε σημαντικά έργα για τον τόπο μας, σεβόμενοι τον θεσμικό ρόλο του καθενός, της δημοτικής αρχής, των δημοτικών παρατάξεων και φυσικά των τοπικών κοινοτήτων.

Δυστυχώς, πρόσφατα γίναμε θεατές ενός επεισοδίου που δεν τιμά τον τόπο μας και την έως τώρα στάση που έχουμε κρατήσει ως αυτοδιοικητικοί θεσμοί του Αποκόρωνα. Αναφέρομαι φυσικά στην στάση του κ. Παντελή Καραγιαννάκη, επικεφαλής της δημοτικής ομάδας “Αποκόρωνας η γη μας”, ο οποίος παρότι υπήρξε επί σειρά ετών κοινοτάρχης του Νιό Χωριού και Δήμαρχος Αρμένων, επιτέθηκε προ ημερών με ανήθικο και εξωθεσμικό τρόπο στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νιό Χωριού (και συγχωριανού του), ζητώντας του να αλλάξει ή ανακαλέσει μια απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου που αφορούσε την ολοκλήρωση αρδευτικού έργου στο χωριό. Όταν ο Πρόεδρος της κοινότητας απάντησε

ότι δεν μπορεί να αλλάξει μια ειλημμένη κατά πλειοψηφία απόφαση που έχει υπογραφεί (πράγμα θεωρητικά αυτονόητο για τον καθένα, πόσο μάλλον για έναν αιρετό με υπηρεσία αρκετών χρόνων στην αυτοδιοίκηση), ο κ. Καραγιαννάκης τον απείλησε ότι «ξεκινά πόλεμος» εναντίον του ίδιου και όσων συντάσσονται με αυτόν.

Θέλοντας να παρακάμψει τις ενστάσεις της Τοπικής Κοινότητας, επειδή αυτή δε συμφωνεί μαζί του, ο κ. Καραγιαννάκης εισηγήθηκε τη συγκρότηση ενός άλλου «συμβουλίου» για το ζήτημα αυτό, με τη συμμετοχή πρώην προέδρων της Τοπικής Κοινότητας και εκπροσώπων των πάσης φύσης συλλόγων του χωριού. Η πρόταση αυτή με αιφνιδιάζει δυσάρεστα και ως δήμαρχο και ως δημοκρατικό πολίτη, καθώς ένας αιρετός (!) εμφανίζεται να ζητάει

εξωθεσμικά τη συγκρότηση θεσμών που δεν προβλέπει ο νόμος (!), απλά και μόνο για να αμφισβητήσει τη δημοκρατικά ειλημμένη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου. Θεωρώ περιττό να εξηγήσω στον κ. Καραγιαννάκη και τους ομοίους του γιατί δεν μπορούν να συγκροτούνται παράλληλοι θεσμοί κατ’ απαίτηση του καθενός, ενώ οφείλω να καταδικάσω με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την συμπεριφορά του ως απαράδεκτη, η οποία δεν συμβαδίζει με τα χρηστά ήθη και τον πολιτικό πολιτισμό του Αποκόρωνα.

Συνέπεια όλων των παραπάνω, θέλω να εκφράσω την αμέριστη υποστήριξή μου προς τον

Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νιό Χωριού και προς όλους τους αιρετούς του Αποκόρωνα,

διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθώ στο εξής τέτοιες απρεπείς και απαράδεκτες συμπεριφορές και θα διαφυλάξω με όποιον τρόπο μπορώ την ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία των αυτοδιοικητικών θεσμών. Στο ίδιο πλαίσιο, καλώ τον κ. Καραγιαννάκη να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη για την ανήθικη και εξωθεσμική του παρέμβαση, και να δεσμευτεί ότι στο εξής θα σέβεται τη λαϊκή ετυμηγορία και τις αποφάσεις των αυτοδιοικητικών θεσμών, ακόμα κι όταν αυτοί δεν συμφωνούν με τη γνώμη του.

Άλλωστε στη δημοκρατία δεν υπάρχουν και δε χωρούν αδιέξοδα. Προβλέπονται και υπάρχουν πάντα οι σωστές οδοί να εκφράζει κανείς τις απόψεις ή τις ενστάσεις του, με σεβασμό στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και τη λαϊκή ετυμηγορία.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook