Χανιά | Γενναιόδωρη δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στα Κέντρα Υγείας Κισάμου και Καντάνου

χανιά-γενναιόδωρη-δωρεά-ιατρικού-εξο-960425

Με ιατρικό εξοπλισμό και αναλώσιμο υγειονομικό υλικό ενισχύθηκαν τα Κέντρα Υγείας Κισάμου και Καντάνου και τα Περιφερειακά Ιατρεία ευθύνης τους.

Πρόκειται για μια σημαντική δωρεά, στο πλαίσιο της δράσης «Ενισχύοντας την Δημόσια Υγεία 2019-2020» η οποία υλοποιείται με βαθύτατη συνείδηση της Κοινωνικής Επίγνωσης στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόληψης, από την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου & Σελίνου, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο Κισάμου.

Η δωρεά, μεταξύ άλλων, αφορά 6 απινιδωτές, 3 καρδιογράφους, 11 Νοσοκομειακά πιεσόμετρα, 19 ηλεκτρονικά πιεσόμετρα, 25 οξύμετρα, 24 ωτοσκόπια, σετ εργαλείων συρραφής, μαιευτικό εξεταστικό κρεβάτι, εξεταστικό φώς κ.α.

Σκοπός της δράσης είναι η βελτίωση της διαγνωστικής προσέγγισης και θεραπείας η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας η διαμόρφωση στάσεων και συμπεριφορών που επιδρούν θετικά στην υγεία, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής.

Η δωρεά του ιατρικού εξοπλισμού στις υγειονομικές μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Κισάμου και Σελίνου παραδόθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Φαλδάμειο Οίκημα της Ι. Μητροπόλεως, παρουσία της νέας Διοικήτριας της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης κας Λένας Μπορμπουδάκη, του Υποδιοικητή, κ. Δημήτρη Αγαπίου, του εκπροσώπου του Εκτελεστικού Συμβουλίου του κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση», κ. Δημητριου Αφεντούλη, των Διευθυντών των Κ.Υ. Κισάμου και Καντάνου και πλήθους κόσμου.

Η κα Μπορμπουδάκη στο πλαίσιο της ομιλίας κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης

παραλαβής, ευχαρίστησε από καρδιάς εκ μέρους της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης τον Σεβασμιότατο

Μητροπολίτη κ.κ. Αμφιλόχιο και το Ίδρυμα Λάτση για την ευγενική προσφορά τους, που αποτελεί μια πραγματικά συγκινητική και ουσιαστικά ανθρώπινα πράξη προς όφελος των πολιτών.

Παράλληλα επισήμανε τη σπουδαιότητα αγαστής συνεργασίας μεταξύ κρατικών θεσμών,

εκκλησίας, ιδιωτικής πρωτοβουλίας και εθελοντικών οργανώσεων, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και συνεχάρη το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο Κισάμου, τον Διοικητικό Διευθυντή Αιδεσιμότατο Πρωτοσύγκελο του Οικουμενικού Θρόνου π. Αντώνιο και τους εργαζόμενους της δομής, για το έργο που επιτελούν.

Η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο, Κέντρο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης Κλειστής Νοσηλείας «Ο Άγιος Σπυρίδων», επιβεβαιώνοντας την αμοιβαία πρόθεσή τους να συνεργασθούν εγκαίρως και αποτελεσματικά για την ενίσχυση των παρεχομένων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και κοινωνικής φροντίδας υγείας στους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, μέσω της αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων πόρων, ειδικά στους τομείς της πρόληψης και της διαχείρισης χρονίων νοσημάτων υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας.

Σύμφωνα με αυτό, στο πλαίσιο της διασύνδεσης με υπάρχουσες δομές κοινωνικής φροντίδας, όπως ΚΕΚΟΙΦΑΠΗ, Προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι», Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας, ΚΗΦΗ, Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών ομάδων, Παιδικοί σταθμοί κ.α παρέχεται επίσης η δυνατότητα συνεργασίας και με άλλες δομές υγείας και κοινωνικής φροντίδας του δημοσίου τομέα, μη κυβερνητικούς οργανισμούς, οργανισμούς εθελοντών και λοιπούς τοπικούς φορείς δημοσίου τομέα ή ΟΤΑ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook