Χανιά | Γέμισαν ποδήλατα οι δρόμοι του Πλατανιά – Με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή των μαθητών | Photos

χανιά-γέμισαν-ποδήλατα-οι-δρόμοι-του-π-1290167

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η “Οικολογική & Ασφαλής Ποδηλατική Διαδρομή – Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς” με τη συμμετοχή 3 Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Πλατανιά, ο Δήμος Πλατανιά και το Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων.

Ενεργειακών Συστημάτων της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, ολοκλήρωσαν με επιτυχία την Οικολογική & Ασφαλή Ποδηλατική Διαδρομή, με την μεγάλη συμμετοχή των μαθητών της Ε’ & ΣΤ’ τάξης, των όμορων Δημοτικών σχολείων του Δήμου Πλατανιά, Βουκολιών, Ταυρωνίτη και Κολυμπαρίου και με την ενεργή συμμετοχή των γονέων και εκπαιδευτικών τους.

Η Ποδηλατική Διαδρομή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 στις 9:15π.μ με αφετηρία τη διασταύρωση Ταυρωνίτη προς Βουκολιές, με σημείο τερματισμού το Θεματικό Πάρκο πρόληψης τροχαίων δυστυχημάτων “Χρήστος  Πολέντας” στη Νεραντζιά Βουκολιών, του Δήμου Πλατανιά.

Συνολικά 140 μαθητές πήραν μέρος στην ποδηλατική διαδρομή, η οποία έγινε διαδοχικά από το κάθε σχολείο για λόγους ασφάλειας. Ο Δήμος Πλατανιά θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος του Δήμου Πλατανιά τον κ. Γ. Λιάκο, για τη διαρκή παρουσία και συνοδεία των συμμετεχόντων, καθώς και το Σώμα Εθελοντών “Σαμαρείτες” του Ερυθρού Σταυρού, όπου η παρουσία τους αποτελούσε βασική προϋπόθεση για τη συγκεκριμένη δράση.

Σημαντική ήταν και η συμβολή των εκπαιδευτικών -προπονητών του Ποδηλατικού Ομίλου “ΤΑΛΩΣ” των κ.κ. Ορφανουδάκη Κώστα, Καγιά Σοφία και Μεντάκη Εμμανουήλ, οι οποίοι καθοδηγούσαν τους μικρούς ποδηλάτες και έδιναν καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής, τον ρυθμό αλλά και συμβουλές στους μικρούς ποδηλάτες.

Με τη διαδρομή, οι μαθητές καλούνταν να εφαρμόσουν τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής αλλά και τα μέτρα ασφάλειας, καθώς και τον εξοπλισμό τον οποίο πρέπει να φέρει τόσο ο ποδηλάτης, όσο και το ποδήλατο.

Για τις παραπάνω προϋποθέσεις αλλά και για τη συμμετοχή τους οι μαθητές επιβραβεύτηκαν αναμνηστικό ενθύμιο από τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Ι. Μαλανδράκη και τον Αντιδήμαρχο κ. Δημητρογιαννάκη Στυλιανό, καθώς και από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Κο Μαλακωνακη Γιάννη.

Η ποδηλατική διαδρομή υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού προγράμματος CIVITAS SUMP-PLUS που υλοποιείται από το Ερευνητικό Πρόγραμμα Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία συμμετέχει και ο Δήμος Πλατανιά, και που τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και εξέφρασαν την επιθυμία και την προσδοκία να επαναληφθούν σύντομα και να πραγματοποιούνται σε τακτική βάση.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που μετρά το 20 ο έτος της, με το φετινό σύνθημα να είναι «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς.»

Στόχος και όραμα του Δήμου Πλατανιά είναι να συμβάλλει στην αλλαγή οδικής συμπεριφοράς, την ενίσχυση της ικανότητας των νεότερων γενεών να παραμείνουν σωματικά και ψυχικά υγιείς ενώ ανακαλύπτουν την ομορφιά της περιοχής τους και με ορθή επιλογή του τρόπου μετακίνησης, να αποδεικνύουν το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον και την υγεία όλων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook