Χανιά | Γειτονιές μετατρέπονται σε σκουπιδότοπο – Έκκληση προς τους πολίτες να συμμορφωθούν | Photos

χανιά-γειτονιές-μετατρέπονται-σε-σκο-1677387

Κι όμως μπορεί να συμβεί… τα σκουπίδια να βρίσκονται κυριολεκτικά έξω από την πόρτα σου. Γιατί όμως θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς, να συμβαίνει αυτό σε μια πόλη το 2023;

Οι παρακάτω εικόνες έρχονται από τα Περιβόλια.  Αναγνώστης του zarpanews.gr, (τα στοιχεία του οποίου είναι στην διάθεση του site) καταγγέλλει πως τα σκουπίδια στην περιοχή Κουκιανά δεσπόζουν έξω από τα σπίτια, με την ΔΕΔΙΣΑ όπως ο ίδιος υποστηρίζει να κάνει αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων μόνο κάθε Τρίτη.

«Για άλλη μια φορά δημοσίευση φωτογραφιών με το γνωστό πρόβλημα των περιαστικών περιοχών. Είναι στα περιβόλια, Κουκιανά γνωστό το σημείο πάντα με σκουπίδια και ένας κατεστραμμένος τοίχος από τα μηχανήματα περισυλλογής JCB. Ένα θέμα προς συζήτηση αλλά και επίλυση εν όψει δημοτικών εκλογών!» αναφέρει ο αναγνώστης.

Για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και για το γενικότερο πλαίσιο αντιμετώπισης και περισυλλογής των ογκωδών απορριμμάτων, μίλησε στο Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Χανίων, Μιχάλης Τσουπάκης, απευθύνοντας έκκληση προς τους πολίτες να καλούν την υπηρεσία, προκειμένου να κλείνουν το ραντεβού τους, ώστε τα συνεργεία να προχωρούν άμεσα στην αποκομιδή.

«Όντως υπάρχει αυτό το θέμα σε ορισμένες περιοχές. Πολύς κόσμος θεωρεί ότι το να βγάζουμε τα σκουπίδια μας έξω από την πόρτα μας έχει τελειώσει το θέμα. Οι χώροι που βρίσκονται οι κάδοι, δεν είναι χώροι εναπόθεσης ογκωδών αντικειμένων. Ο χώρος θα πρέπει να παραμένει καθαρός. Δεν είναι σωστό να μετατρέπουμε αυτούς τους χώρους σε χώρους ογκωδών αντικειμένων.

Και η ΔΕΔΙΣΑ και ο Δήμος Χανίων μαζεύουν ογκώδη αντικείμενα. Και στα Περιβόλια και σε άλλες περιοχές, η αποκομιδή γίνεται συγκεκριμένη μέρα την εβδομάδα για τα ογκώδη αντικείμενα. Ο κόσμος θα πρέπει να παίρνει τηλέφωνο και να κλείνει ραντεβού στο 28213 41777 να παίρνει πληροφορίες για το πως γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων και να μην βγάζει τα ογκώδη αντικείμενα όποτε θέλει. Οι πολίτες όταν θα πρέπει να κάνουν κάποιο καθαρισμό, πρώτα να συνεννοούνται με την υπηρεσία και μετά να κάνουν την εργασία που θέλουν να κάνουν. Πολλές φορές, παρατηρείται το φαινόμενο, ενώ έχουμε συγκεκριμένη ημερομηνία αποκομιδής, κάποιος πολίτης να θέλει να βγάλει τα σκουπίδια και μετά να φύγει και κοιτάζουμε να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν είχαμε παραπάνω συνεργεία για να σαρώνουμε τις περιοχές καθημερινά θα το κάναμε. Θέλουμε να μας βοηθήσει ο κόσμος. Κανείς δεν θέλει να βλέπει πεταμένα ογκώδη αντικείμενα. Η αποκομιδή θα είναι πιο εύκολη εάν συνεργαστούμε».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι όποιος πολίτης εντοπιστεί να παρεμβαίνει, όπως για παράδειγμα, να μετακομίζει κάδους προς άλλη κατεύθυνση και γενικότερα να παρακωλύει το έργο της αποκομιδής, θα έχει επιπτώσεις.

«Όταν κάποιος πολίτης εντοπιστεί να μετακινεί κάδους από συγκεκριμένο σημείο, θα έχει και ποινικές ευθύνες. Δεν είναι μόνο το πρόστιμο. Θα παρακαλούσα εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα να επικοινωνεί με την υπηρεσία.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσουπάκης έκανε γνωστό πως από μέρα σε μέρα αναμένεται να ανακοινωθεί ο χώρος που θα δημιουργεί τον ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων), γεγονός που θα συμβάλλει σημαντικά στο να διεξάγεται καλύτερα και ταχύτερα το έργο αποκομιδής των απορριμμάτων.

«Η δημιουργία ενός χώρου κυκλικής οικονομίας, έχει βρεθεί και θα λύσει οριστικά το πρόβλημα γιατί θα εξοικονομήσουμε πόρους και η αποκομιδή θα γίνεται πολύ πιο συχνά. Σε λίγο καιρό, θα μπορέσουμε να κάνουμε συγκεκριμένες ανακοινώσεις».

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook