Χανιά | Γέφυρα 39 μέτρων στον Πλατανιά – «Στον αέρα» η διέλευση λεωφορείων | Photos

χανιά-γέφυρα-39-μέτρων-στον-πλατανιά-820851

Δεν θα είναι δυνατή, η διέλευση λεωφορείων από την γέφυρα τύπου Bailey, που έστησε ο στρατός, στο σημείο που κατέρρευσε μετά την τελευταία κακοκαιρία η γέφυρα του ποταμού Ιάρδανου, στην παλιά Εθνική οδό Χανίων Κισσάμου στον Πλατανιά.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο zarpanews.gr, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων, της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Μιχάλης Ψαρουδάκης, κι έπειτα από την τελευταία ενημέρωση που είχε από τον επικεφαλής του Στρατού, που έχει αναλάβει το στήσιμο της γέφυρας, η γέφυρα που έχει στηθεί, έχει μήκος 39 μέτρα, και το φορτίο που θα μπορεί να σηκώσει θα είναι έως 10 τόννους.Πράγμα το οποίο σημαίνει πως λεωφορεία με μεγαλύτερο βάρος θα απαγορεύεται να διασχίζουν την γέφυρα, με οτι αυτό συνεπάγεται για τις συγκοινωνιακές ανάγκες της περιοχής.Αυτό συνέβη, γιατί το μήκος της γέφυρας είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που είχε σε πρώτη φάση υπολογισθεί, με συνέπεια και το φορτίο που η συγκεκριμένου τύπου γέφυρα μπορεί να σηκώσει να είναι πια πολύ μικρότερο.Επίσης από την πλευρά του δημάρχου Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη, έχει γίνει αίτημα για την δημιουργία και πεζογέφυρας κάτι που όμως για την ώρα δεν φαίνεται να είναι εφικτό.

Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία στη γέφυρα θα γίνεται εκ περιτροπής πότε από την μια και πότε από την άλλη κατεύθυνση.

Το πρωί επίσης γίνονταν και εργασίες βαφής της γέφυρας, από συνεργείο του Πολεμικού Ναυτικού.Αναφορικά τώρα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν, αυτές θα καθοριστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ κατά πάσα πιθανότητα και εκτός απροόπτου, δεν θα δοθεί σε χρήση πριν από την Δευτέρα.

Η ανακοίνωση της αρμόδιας Διεύθυνσης της Περιφέρειας:

Η Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι η Γέφυρα Belley που κατασκευάζεται από τον στρατό στον Πλατανιά Χανίων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Παρακαλούνται οι οδηγοί οχημάτων και οι πεζοί για την ασφάλειά τους να μην την προσεγγίζουν μέχρι να δοθεί σε κυκλοφορία.zarpanews.gr

5 thoughts on “Χανιά | Γέφυρα 39 μέτρων στον Πλατανιά – «Στον αέρα» η διέλευση λεωφορείων | Photos

  1. Καλυτερα να μην περνανε λεωφορεια που να γνοιαστουνε να φτιαξουνε τη γεφυρα αθρωπινη!!!Χωρις τοιχους αυθαιρετων αναμεσα στα ποδαρικα της…Λεω γω τωρα…

  2. Για τους ξενοδόχους έτρεξαν. Για τη γριούλα στα Σκορδαλού κανείς.αν οι κατοικοι του δήμου πλατανια αυτή τη φορά δεν εκλέξουν ανθρώπους που να έχουν διάθεση για δουλειά και όχι εικονολήπτες ανεξάρτητως παράταξης, η περιοχή θα βυθιστεί απόλυτα σε ανισότητα. Η παραλιακή ζώνη θα επανέλθει τα χωριά ποτέ! Πότε θα λυπηθούμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας να σοβαρευτούμε λίγο. Δε χτίζουμε σε ρέματα, δεν πετάμε σκουπίδια όπου βρούμε, δεν ψηφίζουμε άεργους που να θέλουν να γεμίσουν το κενό τους με μια καρέκλα.

  3. Ειναι φοβεροί οι αν-εγκέφαλοι που αποφασίζουν αυτές τις παπαριες. Με γέφυρα από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο προσπαθούν να γεφυρώσουν δρόμο που τους καλοκαιρινούς μήνες γίνετε της κακομοίρας? αντί να ορμίσουν να φτιάξουν την γέφυρα μόνιμα έστω και με καθυστέρηση μερικών εβδομάδων παίζουν μην πω τι με τα lego του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Φαντάζεστε τι θα γίνει το καλοκαίρι με μια γέφυρα με περιορισμένη δυνατότητα βάρους και μονής κατεύθυνσης. Πως θα γίνεται η τροφοδοσία στον Πλατανια? με γαιδαρους? γιατί φορτηγά και λεωφορεία δεν σηκώνει.Ή μήπως πιστέψατε οτι μέχρι το καλοκαίρι θα φτιάξουν την μόνιμη γέφυρα όταν έχει βρεθεί”λύση”? Ξέρετε πόσα καλοκαίρια θα περασουν? μέχρι τις μεθ-επόμενες εκλογές. Παρεπιπτοντως δεν είμαι Πλατανιανος ούτε ξενοδοχεία έχω, μην προλάβουν μερικοί να λένε οτι νοιάζομαι για ίδιον όφελος

  4. Γαιδαρο σας χαριζουνε κ τον κοιτατε στα δοντια ρεεε.αν θελετε γεφυρα διπλης κατευθυνσης να περνανε λεωφορεια κ να περνανε και πεζοι φουλ εξτρα δλδ,φτιαξτε μια.Αυτη ειναι απλα μια χορηγια.Οταν την πληρωσετε τοτε να απαιτειτε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook