Χανιά | Φυλάκιση 6 ετών και ποινή 15.000 ευρώ για παράνομο εκτροφέα ζώων – Υπέφεραν τα σκυλάκια στα χέρια του | Photos

χανιά-φυλάκιση-6-ετών-και-ποινή-15-000-ευρώ-γ-980435

Σε έξι χρόνια φυλάκιση (χωρίς αναστολή) και 15.000 ευρώ χρηματική ποινή καταδικάστηκε την Παρασκευή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, παράνομος εκτροφέας ζώων,  στα Χανιά!

Ο καταδικασθείς διατηρούσε στην οικία του και αλλού σε χωριό του Αποκόρωνα σε τρισάθλιες συνθήκες ζώα τα οποία, πολλά τα έκλεβε από οικίες ανθρώπων, τα πουλούσε και στη συνέχεια τα ξανά έκλεβε και τα ξανά πουλούσε ενώ ζευγάρωνε συνεχώς τα άρρωστα ζώα , κυρίως λυκόσκυλα και λαμπραντόρ και πουλούσε τα κουτάβια του χωρίς εμβόλια και βεβαίως χωρίς άδεια εκτροφής.

Όπως αναφέρεται σε σημερινό σχετικό δημοσίευμα του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η προστασία των ζώων», με την απόφασή αυτή για τον εκτροφέα-πληγή για την πόλη των Χανίων, κάποια από τα ζώα αυτά, σήμερα δικαιώθηκαν.Δεκάδες τα περιστατικά παράνομης εκτροφής σκύλων, παράνομης πώλησης κουταβιών μέσα από αγγελίες στον τοπικό τύπο, κλοπής σκύλων ράτσας με σκοπό την εκτροφή και την πώλησή τους, παθητικής κακοποίησης ζώων με κάθε έννοια της λέξης.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και μαρτυρας κατηγορίας,  Νατάσα Μπομπολάκη σε δηλώσεις εξέφρασε μεταξύ άλλων την ελπίδα η σημερινή απόφαση να αποτελέσει σταθμό και νομολογία για πολλές τέτοιες υποθέσεις ανά την Ελλάδα.

«Μια σπουδαία απόφαση πήρε σήμερα το 3μελές Πλημμελειοδικείο Χανίων που καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 6 χρόνων, 3 χρόνια για την κακοποίηση 25 σκύλων κατ’ εξακολούθηση και 3 χρόνια για παράνομη εμπορία ζώων και 15.000 χρηματικό πρόστιμο. Το σημαντικότερο όλων ότι η απόφαση είναι χωρίς αναστολή,κάτι που σπανίζει στα δικαστικά δεδομένα και που θα αποτελέσει σταθμό και  νομολογία για πολλές τέτοιες υποθέσεις ανά την Ελλάδα.Ο καταδικασθείς διατηρούσε στην οικία του και αλλού σε χωριό του Αποκόρωνα σε τρισάθλιες συνθήκες ζώα τα οποία, όπως ελέχθη και σήμερα κατά την ακροαματική διαδικασία πολλά τα έκλεβε από οικίες ανθρώπων, τα πουλούσε και στη συνέχεια τα ξανά έκλεβε και τα ξανά πουλούσε ενώ ζευγάρωνε συνεχώς τα άρρωστα ζώα , κυρίως λυκόσκυλα και λαμπραντόρ και πουλούσε τα κουτάβια του χωρίς εμβόλια και βεβαίως χωρίς άδεια εκτροφής.

Ο καταδικασθείς διατηρούσε στην οικία του και αλλού σε χωριό του Αποκόρωνα σε τρισάθλιες συνθήκες ζώα τα οποία , όπως ελεγθη και σήμερα κατά την ακροαματική διαδικασία πολλά τα έκλεβε από οικίες ανθρώπων , τα πουλούσε και στη συνέχεια τα ξανά έκλεβε και τα ξανά πουλούσε ενώ ζευγάρωνε συνεχώς τα άρρωστα ζώα , κυρίως λυκόσκυλα και λαμπραντόρ και πουλούσε τα κουτάβια του χωρίς εμβόλια και βεβαίως χωρίς άδεια εκτροφής.

Τα 25 ζώα, ένα εκ των οποίων πέθανε την επόμενη μέρα του αυτόφωρου ενώ άλλα γέρικα και άρρωστα κατέληξαν αργότερα λόγω προχωρημένων ασθενειών και της χρόνιας κακουχίας τους, αφαιρέθηκαν επί τόπου με εισαγγελική εντολή και έχουν πλέον υιοθετηθεί.

Στις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας ζητήθηκε η ποινή να είναι χωρίς αναστολή λόγω της ιδιαίτερης και χρόνιας παραβατικότητας του κατηγορούμενου όχι μόνο σε υποθέσεις ζώων αλλά και σε πολλές άλλες.Να σημειώσουμε, ότι σήμερα εκδικαζόταν και άλλη υπόθεση παράνομης εμπορίας στα Χανιά με 7 κατηγορούμενους , η οποία μετά από αίτημα ενός εκ των κατηγορουμένων αναβλήθηκε για αργότερα.

Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω και δημόσια της δικηγόρο μας κα Μαρία Παπαδάκη που με την επαγγελματική της επάρκεια και το «τσαγανό» της συνέβαλε τα μέγιστα μαζί και με τους μάρτυρες στο αποτέλεσμα αυτό.

Η παράνομη εμπορία ζώων στα Χανιά , στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα αποτελεί μια μάστιγα στην οποία οφείλεται σε αρκετό βαθμό και η ύπαρξη των εκατοντάδων χιλιάδων αδέσποτων σε όλη την χώρα» δήλωσε η κ. Μπομπολάκη.

Υπενθυμίζουμε ότι η σύλληψη του εν λόγω εκτροφέα είχε γίνει το Σεπτεμβρίο του 2014 με τον Φιλοζωϊκό Σύλλογο Χανίων να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ένας μεγαλος και χρόνιος στόχος του συλλόγου, η εξάρθρωση του παράνομου εκτροφείου , επιτεύχθηκε» (δείτε ΕΔΩ).

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook