Χανιά | Φορτωμένοι… μετάλλια επέστρεψαν Κοτσιφάκης και Δασκαλάκης από τους Special Olympics | Photos

χανιά-φορτωμένοι-μετάλλια-επέστρεψ-836551

Μία μεγάλη αγκαλιά από γονείς, συγγενείς, φίλους, συναθλητές και προπονητές περίμενε τους Ρούσσο Κοτσιφάκη και Κωνσταντίνο Δασκαλάκη μετά την επιστροφή τους από το Αμπου Ντάμπι όπου έλαβαν μέρος με μεγάλη επιτυχία στους παγκόσμιους αγώνες Special Olympics.

Οι δύο Χανιώτες αθλητές έκαναν υπερήφανους τους γονείς τους, τον Ναυτικό Ομιλο και τον ελληνικό αθλητισμό χάρη στις μεγάλες διακρίσεις να κατακτήσουν τέσσερα μετάλλια, ένα χρυσό, δύο ασημένια και ένα χάλκινο στο άθλημα του κανόε καγιάκ. Τα πρόσωπα των δύο αθλητών έλαμπαν από ευτυχία, βλέποντας τα αγαπημένα τους πρόσωπα να τους υποδέχονται με αγάπη στο αεροδρόμιο Χανίων. Αυτή ήταν η πιο όμορφη στιγμή που είναι πάνω από μετάλλια ή διακρίσεις.

Ανάμεσά τους και οι δύο προπονητές από το πρόγραμμα Special Olympics Hellas του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Μανώλης Αγγελάκης και Κώστας Νικολαντωνάκης.

Ο Μαν. Αγγελάκης σημείωσε ότι, «οι αθλητές μας κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια κατά την διάρκεια των αγώνων, καθώς έζησαν εικόνες μοναδικές, χαράς και υπερηφάνειας. Θέλω να τους συγχαρώ θερμά και ν’ απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις οικογένειες των παιδιών για την αμέριστη συμπαράστασή τους. Ευχαριστώ τα Special Olympics Hellas που έδωσαν την δυνατότητα στους αθλητές μας να συμμετέχουν στην μεγαλύτερη ανθρωπιστική αθλητική διοργάνωση που πραγματοποιείται κάτω από την ομπρέλα των World Special Olympics αλλά και τον Ν.Ο. Χανίων που έχει ανοίξει την αγκαλιά του και έχει εντάξει τα άτομα με ιδιαιτερότητες στην μεγάλη του οικογένεια. Θα ‘θελα, τέλος, να ευχαριστήσω όλους όσοι παραβρεθήκαν στο αεροδρόμιο και επεφύλαξαν τόσο θερμή υποδοχή, καθώς και τον Κώστα Νικολαντωνάκη για την άψογη συνεργασία που έχουμε ο οποίος έχει συμβάλει τα μέγιστα στην επιτυχία των αθλητών μας».

Ο Κώστας Νικολαντωνάκης από την πλευρά του σημείωσε ότι, «οι παγκόσμιοι αγώνες Special Olympics που έγιναν στο Αμπου Ντάμπι είναι μια γιορτή του αθλητισμού. Μια γιορτή αφιερωμένη στο μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής και της ανθρώπινης θέλησης και αποτελούν σύμβολο θάρρους και κοινωνικής ένταξης. Οι αγώνες παίζουν και έναν καταλυτικό ρόλο ώστε να φέρουν πιο κοντά τους αυριανούς ηγέτες για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές μας, σε όλους που είμαστε δίπλα σε αυτά τα παιδιά, αλλά κυρίως στις οικογένειες τους που μέσα από τον αγώνα που δίνουν, μας τα εμπιστεύονται και βάζουμε ένα μικρό λιθαράκι ώστε να τους κάνουμε την ζωή καλύτερη στην κοινωνία».

ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Από την πλευρά των πρωταγωνιστών, την άποψή τους για το πώς έζησαν το διάστημα που πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες στο Αμπου Ντάμπι, καταγράφουν οι δικοί τους άνθρωποι.

Η μητέρα του Ρούσσου Κοτσιφάκη, κυρία Στέλλα Κοτσιφάκη σημειώνει πως, «ήταν τέλεια η εμπειρία του, πέρασε πάρα πολύ καλά. Οι διοργανωτές του φέρθηκαν άψογα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ. Αγγελάκη και τον κ. Νικίτοβιτς που ήταν μαζί τους. Τα παιδιά είχαν τις καλύτερες εντυπώσεις, πέρασαν ευχάριστα, είδαν πράγματα που δεν θα τα ξαναζήσουν. Ηταν μια πολύ ωραία εμπειρία και ευχαριστούμε πολύ τον Ναυτικό Ομιλο, τον Μαν. Αγγελάκη, τον Κώστα Νικολαντωνάκη και όλους τους προπονητές που φροντίζουν τα παιδιά μας. Οι νίκες που έφεραν τα παιδιά ήταν πολύ καλές, προσπάθησαν πολύ, αλλά σημασία έχει αυτό που έζησαν και όχι τόσο οι διακρίσεις»…

Επίσης, ο αδερφός του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, Αντώνης Δασκαλάκης, τονίζει πως, «για τον Κωνσταντίνο ήταν κάτι μοναδικό, αν και έχει ξαναπάει για αγώνες στο εξωτερικό. Κάθε φορά, όμως, είναι κάτι πρωτόγνωρο. Του άρεσε πάρα πολύ, ο κόσμος που ήταν εκεί και όλη η διοργάνωση. Το να συμμετάσχει σε κάτι τόσο σημαντικό και να φτάνει και στην κατάκτηση μεταλλίων είναι πολύ σημαντικό. Γενικά έμεινε πολύ ευχαριστημένος. Περίμενε πώς και πώς να φτάσει ο καιρός που θα φύγει, γιατί ειδικά γι’ αυτά τα παιδιά μετράει πολύ παραπάνω ίσως από άλλους αθλητές. Τα Special Olympics το νιώθουν πολύ πιο έντονα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Μανώλη Αγγελάκη και τον Κώστα Νικολαντωνάκη γιατί αν δεν ήταν αυτοί οι δύο προπονητές δεν θα ζούσε ο Κώστας αυτή την εμπειρία. Η συμπεριφορά του από τότε που ασχολήθηκε με τον αθλητισμό έχει αλλάξει, δεν είναι ο ίδιος»…

ΤΑ SPECIAL OLYMPICS ΣΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ

Το 1992 ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων σε συνεργασία με τα Special Olympics Hellas καλλιεργεί την κολύμβηση και από το 2011 έχει εντάξει και το άθλημα του κανόε καγιάκ. Επίσης, υπάρχει και το άθλημα του μπόουλινγκ όπου πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Mega Place στην Σούδα από τον κ. Δημήτρη Χατζηδάκη. Ολα τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν στα παιδιά.Η φιλοσοφία και ο σκοπός είναι να επιτυγχάνεται η βελτίωση της φυσικής κατάστασης των παιδιών. Να έχουν ανεπτυγμένο αυτοσεβασμό, εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και υπερηφάνεια, ενθάρρυνση για την λήψη αποφάσεων, ανάπτυξη της κοινωνικότητας τους λόγω της συναναστροφής τους με άτομα χωρίς διανοητικά προβλήματα. Επίσης ευκαιρίες για ταξίδια και απόκτηση εμπειριών από την επίσκεψή τους σε νέους τόπους, με διαφορετικό πολιτιστικό επίπεδο και ευκαιρίες για τα μέλη των οικογενειών τους να ανακαλύψουν τις ικανότητες των παιδιών τους, γεγονός που οδηγεί στην ένταξή τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αναλυτικά οι επιδόσεις των δύο αθλητών στο Αμπου Νττάμπι έχουν ως εξής:

• Χρυσό μετάλλιο

Δασκαλάκης Κωνσταντίνος Κ1 500μ. (3nd Division)

• Ασημένια μετάλλια

Κοτσιφάκης Ρούσσος Κ1 200μ. (1st Division)

Κοτσιφάκης Ρούσσος – Δασκαλάκης Κωνσταντίνος Κ2 200μ. (1st Division)

• Χάλκινο μετάλλιο

Κοτσιφάκης Ρούσσος – Δασκαλάκης Κωνσταντίνος Κ2 500μ. (1st Division)

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Φορτωμένοι… μετάλλια επέστρεψαν Κοτσιφάκης και Δασκαλάκης από τους Special Olympics | Photos

  1. Δυστυχώς απών οι τοπικοί άρχοντες ..Αυτοί που ενδιαφέρονται για τα ΑμεΑ στην πόλη μας, και θα ζητήσουν κ την ψήφο μας .Εάν ήταν καμιά τραγουδίστρια η κάποιος VIP πρώτοι όλοι..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook