Χανιά | Φοιτητικοί σύλλογοι καλούν στο αυριανό συλλαλητήριο στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς

χανιά-φοιτητικοί-σύλλογοι-καλούν-στο-1166938

Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο κατά του νέου εκπαιδευτικού νομοσχεδίου, καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι των Χανίων. Με μια μακροσκελή ανακοίνωση, εκθέτουν τα αιτήματά τους παρακάτω:

«ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ»

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Την Πέμπτη 14 Γενάρη και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη κινητοποιήσεις φοιτητικών συλλόγων στο Υπουργείο Παιδείας, στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, του Ηρακλείου και των Χανίων, στα Γιάννενα και στο Βόλο, η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε σε καταστολή των κινητοποιήσεων με εκτεταμένη χρήση χημικών κατά των φοιτητών!!! Μάλιστα απαγόρευσε την πραγματοποίηση πορείας από διαδηλωτές φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς που τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας (αποστάσεις , μάσκες κλπ)., ενώ με τον στενό κλοιό προκάλεσαν συνωστισμό στους συγκεντρωμένους, δείχνοντας πώς η «υγεία» που τάχα διασφαλίζουν, είναι απλά ένα πρόσχημα.

Αν η κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ νομίζουν ότι θα νομοθετούν εν μέσω πανδημίας , ώστε οι φοιτητές να μην μπορούν να πουν την γνώμη τους, να συζητήσουν και να διαμαρτυρηθούν, είναι γελασμένοι!!!

Ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολών μας (όπως προσλήψεις καθηγητών, καθαριστριών, υγειονομικού προσωπικού, δωρεάν rapid test στο πανεπιστήμιο κ.α.)!!!Την ίδια στιγμή που μειώνουν τον προϋπολογισμό για την Παιδεία κατά 8%,και για τη φοιτητική μέριμνα κατά 39%, δίνουν ένα σκασμό λεφτά για τα Rafale και τα εξοπλιστικά του ΝΑΤΟ. Οι σπουδές μας είναι σε αναμονή, υπάρχουν φοιτητές που δεν έχουν μπει καν στο αμφιθέατρο! Θέλουμε να γίνουμε ΞΑΝΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!

Αντί να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω, η κυβέρνηση προτιμά να δώσει 30 εκατ. ευρώ για Ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας!!!Η στόχευση της ίδρυσης αυτού του σώματος είναι η καταστολή της φωνής, της διεκδίκησης και του αγώνα. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται και από τις πειθαρχικές αλλαγές που προβλέπουν μέχρι και 3 χρόνια φυλάκισης σε φοιτητές που κάνουν Γενικές Συνελεύσεις ή κινητοποιήσεις στις σχολές και στα θεσμικά όργανα!!! Αντιμετωπίζουν φοιτητές, που διεκδικούν τα αυτονόητα για να σπουδάσουν, ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Κάνουμε εξεταστικές χωρίς συγγράμματα, μαθήματα με τηλεκπαίδευση και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μας απειλούν και με διαγραφές με το νέο όριο φοίτησης στα ν+2 κα ν+3!!!

Θέλουν να μπούμε σε ένα Πανεπιστήμιο που θα είναι χειρότερο από αυτό που αφήσαμε!!! Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει ένα πανεπιστήμιο που όποιος αντιδρά ή θα διώκεται ή θα διαγράφεται. Οι σπουδές με αξιοπρέπεια είναι δικαίωμα. Αυτό το δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες, επιχειρεί η κυβέρνηση να το αναιρέσουν με την αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, με το οποίο χιλιάδες μαθητές υποψήφιοι δε θα έχουν πρόσβαση στη δωρεάν Εκπαίδευση, ενώ παράλληλα έχει ήδη αναγνωρίζει τα ιδιωτικά κολλέγια. Υποβαθμίζεται η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και ενισχύεται η ιδιωτική.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στις φοιτητικές συγκεντρώσεις.

Απαιτούμε την απόσυρση του Νομοσχεδίου !!! Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών, όχι στη βάση εισαγωγής και τα εξεταστικά φίλτρα που πάνε να επιβάλλουν!

Ούτε σκέψη για Πανεπιστημιακή Αστυνομία! Οι φοιτητές που παλεύουν για σπουδές, δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες!

Ούτε σκέψη για πειθαρχικό δίκαιο. Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες!

Απαιτούμε την επαναλειτουργία των σχολών μας από το εαρινό εξάμηνο! Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας μας.

Καλούμε σε συλλαλητήριο στη πλατεία Δημοτικής Αγοράς | την Πέμπτη 21 Γενάρη στις 12.00

Καλούμε όλο το λαό να δείξει την αλληλεγγύη του. Να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα μας.

Φοιτητικοί Σύλλογοι Μηχανικών Περιβάλλοντος, Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Εστίας

Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου

Φοιτητικός Σύλλογος ΕΛΜΕΠΑ Χανίων»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook