Χανιά | Φοιτητές ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία στα Τέμπη | Photos+Video

χανιά-φοιτητές-ζητούν-να-αποδοθούν-ευ-1640493

Την απόδοση ευθυνών ζητούν φοιτητές στα Χανιά, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και στην Αντιπεριφέρεια Χανίων με αφορμή την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη.

Ειδικότερα, στη συγκέντρωση συμμετείχαν φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλη οργανώσεων και συλλογικοτήτων στα Χανιά καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι ΜΗΧΟΠ και Εστιών Πολυτεχνείου Κρήτης.

Για μία κατάσταση που αναμενόταν να οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε τραγωδία μίλησαν συγκεντρωμένοι, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση επιδοτεί τους επενδυτές των σιδηρόδρομων, κόβοντας ταυτόχρονα κονδύλια από την ασφάλεια των δικτύων.

«Από το 2017, με την βούλα της προηγούμενης κυβέρνησης ξεκίνησε μία διαδικασία ιδιωτικοποίησης, η οποία εντάθηκε και ολοκληρώθηκε με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή η διαδικασία είναι που άφησε το σιδηροδρομικό δίκτυο στην τύχη του. Το υποβάθμισε, το υποστελέχωσε και βλέπουμε σήμερα τις τραγικές αυτές εξελίξεις» τόνισε ο πρόεδρος του Ενιαίου φοιτητικού συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης, Βαγγέλης Πρασόπουλος.

«Βρισκόμαστε εδώ, μετά το χθεσινό τραγικό συμβάν, φοιτητές και φοιτήτριες σε μία σιωπηρή διαμαρτυρία για να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας στις οικογένειες οι οποίες θρηνούν αυτή την στιγμή. Πέρα από την όλη συμπαράσταση, θέλουμε να δηλώσουμε και την οργή μας σε αυτά τα γεγονότα διότι εν έτη 2023 δεν γίνεται να συζητάμε για τέτοια εξέλιξη τεχνολογίας και να βλέπουμε ότι άνθρωποι πεθαίνουν διότι δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας» δήλωσε ο Γιάννης Τζαμαλής, Γραμματέας φοιτητικού συλλόγου ΜΗΧΟΠ.  «Περιμένουμε να δούμε απτά αποτελέσματα. Να αποδοθούν ευθύνες» σημείωσε.

   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook