Χανιά | Φιέστα με εκατοντάδες άτομα για… χειροτονία ηγουμένου στον Αποκόρωνα

χανιά-φιέστα-με-εκατοντάδες-άτομα-για-1113588

Μετά από εισήγηση του δήμαρχου Αποκορώνου και πρόεδρου της οικονομικής επιτροπής

υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία πρόταση συμμετοχής του Δήμου Αποκορώνου στην ενθρόνιση στη θέση του ηγούμενού της μονής του Αγίου Γεωργίου στο Καρύδι Αποκορώνου που πραγματοποιείται στις 1/10/2020.

Αυτό καταγγέλλουν τόσο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταμάτης Σγουράκης, όσο και αναγνώστες του zarpanews.gr, επισημαίνοντας οτι σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς είναι τουλάχιστον πρόκληση η διοργάνωση τόσο πολυπληθών εκδηλώσεων, με τον κίνδυνο της εξάπλωσης του κορονοϊού να είναι ορατός.

Όπως επισημάνθηκε, εστάλησαν περί τις 500 προσκλήσεις, ενώ θα στηθεί τραπέζι για 150 άτομα μετά την εκδήλωση, με κόστος 3800€.

Αναλυτικά το σχόλιο του κ. Σγουράκη:

«Μια απόφαση που σε άλλους καιρούς θα φαινόταν φυσιολογική και επιβεβλημένη ξέχωρα από δευτερεύουσαs σημασίας αντιρρήσεις. Μια απόφαση που θα τιμούσε τη τελετή της ενθρόνισης, τη προβολή της μονής κλπ.

Σήμερα όμως η συνδιοργανωτές εκκλησία και δήμος ξεχνούν πως βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας κορονοϊού. Εν μέσω πανδημίας που ο νομός μας έχει χαρακτηριστεί δίκαια η άδικα «κόκκινος» και έχουν επιβληθεί πρόσθετα μέτρα προστασίας . Μέτρα που πέρα από όλα τ’άλλα απαγορεύουν τις πάνω από 50 άτομα πάσης φύσεως εκδηλώσεις.

Θα περίμενε κανείς θεσμοί όπως ο Δήμος Αποκορώνου και η εκκλησία να δίνουν το παράδειγμα αυτοσυγκράτησης και υπομονής στους πολίτες που αισθάνονται τόσο κουρασμένοι πια από όλες τις διαδικασίες των μέτρων που το τελευταίο διάστημα έχουν επιβληθεί. Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει ακόμα χρόνος να παρθούν σωστές αποφάσεις για το καλό όλων μας. Και αν ακόμα δεν μπορεί να αναβληθεί η τελετή ενθρόνισης πιστεύω ότι με σεμνότητα και ταπεινότητα με συμμετοχή όσων οι συνθήκες υπαγορεύουν νά γίνει. Σεμνά και ταπεινά όπως επιβάλλουν οι μέρες που ζούμε, χωρίς γιγαντοοθόνες.

Οι παραπάνω λόγοι δεν μας επιτρέπουν να συμμετέχουμε σ’ αυτή τη τελετή και αναγκαζόμαστε να εκφράσουμε στο νέο ηγούμενο της μονής τις καλλίτερες ευχές μας και δύναμη στο έργο του μέσα από αυτή τη γραφή.»

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Φιέστα με εκατοντάδες άτομα για… χειροτονία ηγουμένου στον Αποκόρωνα

  1. ο δημος αποκορωνου εχει μεγαλο μεριδιο για την καραντινα στα Χανια. Ο γαμος με τα 1000 ατομα εκλεισε τα Χανια.
    Τον λογαριασμο τον πληρωνουμε ολοι εμεις που χανουμε το μεροκαματο και οχι ο δημαρχος…
    Εισαγγελεας ακουει; Αστυνομικος διευθυντης Κρητης;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook