Χανιά | Φεστιβάλ με… μπίρα και βιβλία στην Τσουδερών από την Terra Verde – Το πρόγραμμα

χανιά-φεστιβάλ-με-μπίρα-και-βιβλία-σ-1291541

Ξεκινάει το Φεστιβάλ της Terra Verde-Πράσινη Γη, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου με μπίρα και πολλά βιβλία!

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, αναφέρεται στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Η Terra Verde – Πράσινη Γη – πάντα είχε μεγάλη αγάπη για τα βιβλία· εξάλλου κάποια βιβλία που προτάσσουν την έννοια της συλλογικότητας και περιγράφουν ένα άλλο παράδειγμα οικονομίας αποτελούν το θεωρητικό της υπόβαθρο.

Τον τελευταίο χρόνο καταφέραμε να προχωρήσουμε ένα βήμα ακόμα. Συγκροτήθηκε ομάδα βιβλίου και βάλαμε τις βάσεις για ένα μικρό βιβλιοπωλείο, εντός του παντοπωλείου, στον δικό του διαμορφωμένο χώρο.

Αρχικά στραφήκαμε στους μικρούς συνεταιριστικούς εκδοτικούς οίκους, αλλά σταδιακά επεκταθήκαμε και σε μεγαλύτερες εκδοτικές προσπάθειες ακολουθώντας τα βιβλία που μας κινούσαν το ενδιαφέρον.

Γνωριστήκαμε και συνεργαζόμαστε με τις εκδόσεις: Angelus Novus / Oposito / Red n’ noir / Αντίποδες / Ακυβέρνητες Πολιτείες / Βιβλιοπέλαγος / Έυμαρος / Ευτοπία / Εκδόσεις των Συναδέλφων / Εκδόσεις των Ξένων / Θεμέλιο / Κουκκίδα / Μάγμα / Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

Και το περιοδικό: Σχεδία – Περιοδικό δρόμου

Στο βιβλιοπωλείο της Terra Verde μπορεί πια κάποι@ να βρει μυθιστορήματα, ποίηση, βιβλία ιστορίας και κοινωνιολογίας, έργα κλασικά και έργα σύγχρονα.

Η πολύ θετική ανταπόκριση που βρήκε το εγχείρημα μας γέμισε αισιοδοξία και μας οδήγησε στην οργάνωση του πρώτου μας BOOKS N’ BEER το οποίο περιλαμβάνει βιβλιοπαρουσιάσεις, ψιλή κουβέντα και μπαζάρ βιβλίου.

Στο μπαζάρ του BOOKS N’ BEER, κάθε μέρα από τις 18:00-22:00, θα μπορεί κάποιος να βρει βιβλία όλων των εκδοτικών οίκων με τους οποίους συνεργάζεται η Terra Verde καθώς και τοπικών εκδοτικών οίκων, όπως Ε.Π.Ε.Κ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ, καθώς και βιβλία Χανιωτών συγγραφέων.

Ακόμα θα παρακολουθήσουμε:

  • Εργαστήριο Βιωματικής γραφής με την Ειρήνη Δερμιτζάκη, την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 19:00 – 21:30.
  • Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Μανώλη Νταγιαντά την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στις 19.00. Θα προλογίσουν η φιλόλογος Κατερίνα Νανούρη και ο δάσκαλος Μανώλης Χατζηπαγιώτου.
  • Η βραδιά θα κλείσει με το λαούτο του Γιάγκου Χαιρέτη σε μελοποιημένα ποιήματα.
  • Παρουσίαση του βιβλίου των Δ. Σωτηρόπουλου, Γ. Μηλιού και Σ. Λαπατσιώρα Το
  • Χρηματοπιστωτικό Σύστημα στο Σύγχρονο Καπιταλισμό το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 19:00. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιάννης Πολίτης (μεταπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας Κοινωνιολογίας Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου) και ο συγγραφέας Σπύρος Λαπατσιώρας (επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Κρήτης).

Θα κλείσουμε μελωδικά με το ακορντεόν του Μάκη Τσαμαλίκου.

Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μας από τον covid.

Για να βρούμε τους τρόπους να πατήσουμε στη γνώση των βιβλίων και να κάνουμε πράξη έναν κόσμο ισότητας και αλληλεγγύης.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook