Χανιά | Ευθύνες σε Κυβέρνηση, δήμο και Περιφέρεια από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δ. Κισάμου για ελλείψεις στις υποδομές

χανιά-ευθύνες-σε-κυβέρνηση-δήμο-και-π-1147892

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΠΑΛ της Κισσάμου, αλλά και τα σχολεία της περιοχής  αναφέρεται με ανακοίνωση της η Ένωση Συλλόγων  Γονέων Μαθητών Δ. Κισάμου.

Στην ανακοίνωση επιρρίπτονται ευθύνες σε Κυβέρνηση , Περιφέρεια και Δήμο, ενώ παράλληλα ζητείται να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους.

Η ανακοίνωση:

Εμείς που καθημερινά αγωνιούμε για το πως θα τη βγάλουμε οικονομικά εν μέσω πανδημίας, με κλειστά μαγαζιά αλλά όχι και υποχρεώσεις. Στα χωράφια χωρίς τιμή στα προϊόντα, εμείς που απολυθήκαμε μεταξύ κρίσης και ανάπτυξης και στριμωχνόμαστε στις λίστες του ΟΑΕΔ για ένα 8μηνο. Που νιώθουμε ανήμποροι και ντροπιασμένοι να βοηθήσουμε τα παιδιά μας. Αλλά ΟΧΙ δεν κατηγορούμε τους εαυτούς μας. Δεν είμαστε εμείς  υπεύθυνοι, αλλά αυτοί που είχαν την ευθύνη να δημιουργήσουν τους όρους να κρατήσουν τα σχολεία ανοιχτά, που κλείνουν τα μάτια στο αν έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Έχουν όνομα, είναι η κυβέρνηση, η Περιφέρεια, ο Δήμος, που δεσμεύονται ότι θα ολοκληρώσουν τις εγκαταστάσεις για τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ Κισσάμου και το στέγαστρο, για μια στοιχειώδη προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών. Οι υποσχέσεις ότι θα ολοκληρωθούν μέσα στο Δεκέμβρη, ενώ έπρεπε να είναι παραδοτέα από την αρχή της χρονιάς μαζί με τις υπόλοιπες προκάτ αίθουσες,  που επίσης ήρθαν μετά το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Μέχρι τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση (η μήπως όχι;) παρά τις όποιες καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις ότι όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους.

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Κισσάμου, στο πλαίσιο των γενικότερων κινητοποιήσεων ανά τη χώρα, ως κύριο αίτημα για την κατάληψη του σχολείου τους, είχαν θέσει το πρόβλημα της έλλειψης εργαστηρίων. Μετά από συζήτηση που συμμετείχε και η Ένωση Γονέων Κισσάμου, η σχολική επιτροπή 2/βαθμιας ,ο αντιδήμαρχος παιδείας του Δήμου, ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ, ο διευθυντής του σχολείου , μαθητών, διαφάνηκε ότι η επίλυση του προβλήματος ήταν θέμα Περιφέρειας .

Αποφασίστηκε από την πλειοψηφία να σταλεί μια αντιπροσωπεία για παράσταση δια μαρτυρίας στην Περιφέρεια, με το ραντεβού να κλείνεται από τη μεριά του αντιδημάρχου παιδείας. Ένα ραντεβού που δεν ήρθε όμως ποτέ όπως άλλωστε και η οποιαδήποτε ενημέρωση για το θέμα αυτό.

Το θέμα, πέρα από τους μαζικούς φορείς του Δήμου, αναδείχτηκε -μετά από επίσκεψη στο χώρο των ΠΡΟΚΑΤ εγκαταστάσεων του σχολείου- και από την πλευρά του ΚΚΕ με ερώτηση στη Βουλή της ΤΕ επιτροπής του παραπάνω κόμματος.

Εμείς σαν εκπρόσωποι των γονέων που εγκαλούμαστε συνεχώς για την ατομική μας ευθύνη, εκφράζουμε αυτήν την ατομική μας ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας. Πότε όμως θα πραγματοποιήσει η πολιτεία την συνταγματική της  κοινωνική της ευθύνη;Ρωτάμε οι εγκαταστάσεις των εργαστηρίων του ΕΠΑΛ Κισσάμου και το στέγαστρο θα είναι έτοιμα με το άνοιγμα των σχολείων το Γενάρη του 2021 όπως το προσδιόριζαν;

Επίσης και για να μην ξεχνιόμαστε και με την κατεδάφιση και ανέγερση των νέων σχολείων (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ). Έχει ζητηθεί επανειλημμένος από την Ένωση Γονέων Κισσάμου χρονοδιάγραμμα για την εκπόνηση μελετών και έναρξη εργασιών για την ολοκλήρωση των σχολείων.

Οι μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας, κομμάτι αυτού είναι και η σχολική στέγη, αντιμετωπίζονται σαν κόστος, τη στιγμή που χαρίζονται εκατομμύρια ευρώ σε ομίλους κολοσσούς από τα δικά μας χρήματα.

Είναι λοιπόν δική μας ευθύνη να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούται τα παιδιά μας αυτά που τους αξίζουν .

Γινόμαστε τείχος προστασίας και αλληλεγγύης στους πιο αδύναμους στα δικαιώματα των νέων παιδιών. Τα παιδιά μας είναι το μέλλον, το δικό μας μέλλον.

Μέσα από τους συλλόγους γονέων, μέσα από την Ένωση Γονέων, ζητάμε να υλοποιηθούν τα ζητούμενα, όπως και όλα τα απαραίτητα και ουσιαστικά μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων με τις απαραίτητες για την λειτουργία τους υποδομές.

Η Πρόεδρος

Ολγα Ψαράκη

Ο Γραμματέας

Γιώργος Τζανακάκης»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook