Χανιά | Εύκολα στην Ανάπτυξη Εφαρμογών, βατά αλλά… μπόλικα στην Φυσική | Δείτε τις λύσεις από το φροντιστήριο «Μεθοδικό»

χανιά-εύκολα-στην-ανάπτυξη-εφαρμογών-876026

Από την μία η αισιοδοξία και η ικανοποίηση, από την άλλη η αγωνία ήταν τα συναισθήματα που επικρατούσαν στο φροντιστήριο «Μεθοδικό» λίγο μετά την ολοκλήρωση των πανελληνίων εξετάσεων στα μαθήματα της Φυσικής, της Ανάπτυξης Εφαρμογών και  της Ιστορίας.

Η φυσική ήταν αυτή που «παίδεψε» τους μαθητές ίσως περισσότερο από όλα τα μαθήματα φέτος, όχι τόσο λόγω της δυσκολίας, όσο κυρίως εξαιτίας του όγκου των απαντήσεων, αφού τα θέματα χρειάζονταν αρκετά ανεπτυγμένες απαντήσεις, με τον χρόνο να είναι περιορισμένος. Χαρακτηριστικό είναι οτι σχεδόν όλοι ζήτησαν και δεύτερη κόλλα κατά την εξέταση.Μπορείτε να δείτε τα θέματα και τις λύσεις από το «Μεθοδικό» πατώντας ΕΔΩ.

Οι καθηγητές του φροντιστηρίου, ο Γιάννης Πατουράς και ο Κώστας Παπαδάκης, μεταξύ άλλων, ανέφεραν στο zarpanews.gr τις εντυπώσεις τους για τα θέματα που τέθηκαν στους μαθητές:«Πάρα πολλά σε σχέση και με άλλες χρονιές. Έπρεπε να είσαι πολύ καλά προετοιμασμένος για να έχεις την ευχέρεια και να τα λύνεις γρήγορα.

Χρειαζόταν αυτοματισμός. Ιδιαίτερα πονηρά σημεία δεν υπήρχαν.Σχεδόν όλη η ύλη καλύφθηκε, εκτός από τα κύματα που θα είναι εκτός ύλης από την επόμενη χρονιά.»«Τα περσινά ήταν αρκετά πιο εύκολα από φέτος. Αν δεν είχα κάνει ένα λάθος στο Β’ Θέμα θα πήγαινα αρκετά καλύτερα.» τόνισε η Μαρίνα που θέλει να μπει στο Βιολογικό.Όσον αφορά την Ανάπτυξη Εφαρμογών, ο Αντώνης Τζιλιβάκης ήταν σαφώς ικανοποιημένος από την απόδοση των μαθητών του, αφού, με τα θέματα να μην κρύβουν… παγίδες, είδε την προσπάθεια της χρονιάς να αποτυπώνεται σε ένα καλό γραπτό για τους περισσότερους:

«Ήταν πολύ βατά, ακόμα και ο μέσος μαθητής μπορούσε να γράψει πολύ ψηλό βαθμό. Τα παιδιά έχουν γράψει γιατί δεν υπήρχαν πολλές παγίδες ούτε δύσκολη θεωρία. Ούτε ήταν πολλά ώστε να είναι πρόβλημα ο χρόνος.Είναι πιο εύκολα σε σχέση με πέρσι. Τα είχαμε δουλέψει όλα και τα περίμεναν τα παιδιά, ώστε να μην υπάρχει κάτι που να τα βγάλει έξω από τα «νερά» τους. Δεν υπήρχε τίποτα καινούριο για τα παιδιά. Οι εκφωνήσεις επίσης ήταν πολύ ρητά διατυπωμένες, καθοδηγώντας απόλυτα τα παιδιά.

Αν αδικείται κάποιος είναι ο πολύ καλός, αφού δύσκολα θα ξεχωρίσει από τους μεσαίους ή τους απλά καλούς.»

«Εύκολα ήταν τα θέματα, κάποιος διαβασμένος τα έγραφε όλα και μόνο από απροσεξίες μπορούσε κάποιος να χάσει.» σχολίασαν ο Κωνσταντίνος, που θέλει να περάσει στα ΤΕΦΑΑ και ο Εμιλιάνο που στοχεύει στο Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά.«Ήταν πιο βατά από πέρσι, με λιγότερες παγίδες, δεν μπέρδευαν, ενώ ήταν μέσα από το βιβλίο. Όποιος είχε κάνει καλή προετοιμασία μπορούσε να γράψει και 20», συμπλήρωσαν.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook