Χανιά | Ευκάλυπτοι τέλος στη Λεωφόρο Σούδας – Τι απαντά ο Δήμος στις καταγγελίες κατοίκων | Photos

χανιά-ευκάλυπτοι-τέλος-στη-λεωφόρο-σο-1358741

Καταγγελίες κατοίκων για συμπολίτες που ξεραίνουν τα δέντρα

Δέντρα που ξεράθηκαν στη Λεωφόρο Σούδας απομάκρυναν συνεργεία του Δήμου Χανίων, το πρωί της Δευτέρας. Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν άλλους κατοίκους για το γεγονός ότι προχώρησαν σε σκόπιμη ρίψη φυτοφαρμάκων στις ρίζες των δέντρων, προκειμένου ο Δήμος να αναγκαστεί να τα κόψει.

Το γεγονός αυτό έρχεται ως απόρροια του φόβου των κατοίκων για ενδεχόμενο ατύχημα, μετά το θανατηφόρο συμβάν που είχε στοιχίσει τη ζωή σε έναν άνδρα, πριν από μερικά χρόνια στην περιοχή. Αυτό επιβεβαίωσε και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Χανίων, Μιχάλης Τσουπάκης: «Υπάρχουν μεγάλα θέματα στην περιοχή. Οι κάτοικοι που μένουν εκεί φοβούνται και φωνάζουν ότι θα πέσει και θα τους πλακώσει το δέντρο.

Υπάρχουν ευκάλυπτοι τεραστίων διαστάσεων και το πρόβλημα έχει ενταθεί απ’ όταν συνέβη το θανατηφόρο ατύχημα πριν μερικά χρόνια, που σκοτώθηκε κάποιος. Έχουμε συνέχεια καταγγελίες για τέτοια θέματα. Τους λέμε ότι είναι υγιές το δέντρο και δεν μπορεί να κοπεί και γι’ αυτό γίνεται αυτή η διαδικασία.

Είχαμε κάνει διάφορες ενέργειες για να βρούμε ποιος το έκανε αλλά δεν τα καταφέραμε. Και στο δασαρχείο έχουμε κατά καιρούς διάφορες καταγγελίες για το ποιος το έκανε. Είχαμε κάνει την έρευνα, αλλά δεν καταλήξαμε κάπου.»

Σύμφωνα με όσα είπε στο zarpanews.gr, ο κ. Τσουπάκης, έχουν καταγραφεί πολλές τέτοιες περιπτώσεις σε διάφορα σημεία του Δήμου: «Θα κοπούν ακόμα δυο δέντρα στην απέναντι πλευρά, που έχει διαπιστωθεί ότι είναι και αυτά ξερά. Ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα στην αντικατάσταση αυτών.»

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσουπάκης δήλωσε στο zarpanews.gr, ότι πέρασε από την επιτροπή περιβάλλοντος του Δήμου, πρόταση για εκπόνηση μελέτης μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου, του Δασαρχείου και του Πολυτεχνείου, που θα αφορά το πράσινο στη Λεωφόρο Σούδας.

zarpanews.gr

9 thoughts on “Χανιά | Ευκάλυπτοι τέλος στη Λεωφόρο Σούδας – Τι απαντά ο Δήμος στις καταγγελίες κατοίκων | Photos

  1. OI EYKAΛΥΠΤΟΙ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΑΔΕΥΟΝΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΚΑΙ 10ΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΟΙ ΤΣΙΓΚΟΥΝΟΓΥΦΤΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ …..

  2. Όταν πρέπει να βγάλεις το μισό αυτοκίνητο από την κάθετο για να βγεις στην λεωφόρο με κίνδυνο να σκοτωθείς καλύτερα να κοπεί το δέντρο παρά η ζωή κάποιου. Όταν φυτεύτηκαν εκεί έγινε για συγκεκριμένο λόγο πριν από 100 και βάλε χρόνια . Πρέπει να βρεθεί λύση ώστε και τα αυτοκίνητα να έχουν ορατότητα αλλά και αυτά να μείνουν. Πάντως εμένα προσωπικά και όλη την γειτονιά την έσωσε μια συγκεκριμένη κοπή που έγινε.

  3. Στην υποτιθέμενη… Λεωφόρο Σούδας, δεν είναι μόνο οι ευκάλυπτοι τό πρόβλημα και δεν μπορώ να φανταστώ τήν νοημοσύνη αυτών πού σκέφτηκαν να τούς ξερανουν, αλλά και η υπερβολική ταχύτητα πού αναπτύσουν κάποιοι, λες και είναι.. Λεωφόρος!! Με τόσους παραδρομους δεξιά και αριστερά δεν μπορούν να σκεφτούν τίς πιθανότητες νά πεταχτεί κάποιο αμάξι από εκεί;..
    Εάν όμως αν όντως κάποια δέντρα εμποδίζουν τήν ορατότητα, καλώς νά φύγουν, όμως οπωσδήποτε θά πρέπει νά φυτευτεί πράσινο ,στην πράξη και όχι στην θεωρία, όπως και νά διαφυλαχθεί!!

  4. Επιτέλους έφυγα από τον δρόμο τα επικίνδυνα δέντρα που έκλειναν τον δρόμο, και έκανα επικίνδυνο την διέλευση των οχημάτων κυρίως τον βαρέων οχημάτων

  5. Εδώ δεν χωράνε η πεζοί στον πεζοδρόμιο λόγο των ευκαλύπτων και τους κάδους. Ας φτιάξει το δρόμο όπως το έχουν κάνει στην λεωφόρο Κνωσού. Αλλά κοιμούνται εδώ στα Χανιά.

  6. Όποιος έχει καρότσι(αναπηρικό,παιδικό) και κάνει την διαδρομή κόμβο Σούδας μέχρι την περιοχή ψυγεία να μου πεις πόσες φορές πρέπει να κατέβει στο δρόμο αντί για το πεζοδρόμιο για να φτάσει στον προορισμό του

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook