Χανιά | Ευκαιρίες χρηματοδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

χανιά-ευκαιρίες-χρηματοδότησης-των-τ-847159

Τα μέλη του γραφείου της Ελλάδας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης Δήμητρα Παπανδρέου και Γιώργος Μαλτέζος βρέθηκαν στα Χανιά με σκοπό να παρουσιάσουν στους επιχειρηματίες του τουρισμού το εύρος των τουριστικών εργαλείων και το πρόγραμμα υποστήριξης που προσφέρει η Τράπεζα σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων του νομού, το απόγευμα της Πέμπτης, στον «Χρυσόστομο».

Τα συγκεκριμένα προγράμματα απευθύνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις δηλαδή μέχρι 50 εκ. τζίρο και μέχρι 250 εργαζόμενους -στην πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων- που έχουν λειτουργία τουλάχιστον δύο χρόνια και που ανήκουν κατά πλειοψηφία σε Έλληνες ιδιοκτήτες. «Αυτό που κάνουμε είναι να διασυνδέουμε τις επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη από συμβουλευτικές υπηρεσίες με τοπικούς συμβούλους ή με διεθνείς εμπειρογνώμονες προκειμένου να λάβουν αυτές τις υπηρεσίες, σε θέματα στρατηγικής, λειτουργίας, οργνάνωσης, προσωπικού, πληροφοριακά συστήματα, τεχνικές μελέτες, πιστοποίηση ποιότητας και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε» τόνισε η κα Παπανδρέου και προσέθεσε «Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να τους βοηθάμε να συγκεκριμενοποιήσουν τις ανάγκες τους, να επιλέγουν τον καλύτερο σύμβουλο και στη συνέχεια επιδοτούμε το 70% – 88% της αξίας του συμβουλευτικού έργου, προκειμένου η επιχείρηση να προχωρήσει στο πλάνο της.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Χανίων, Μανώλης Γιαννούλης χαρακτήρισε την εκδήλωση ως μια ευκαιρία για τα μέλη της Ένωσης να αποκτήσουν μια αντίληψη για την Τράπεζα, η οποία έχει παρουσία σε πάνω από 30 χώρες και χρηματοδοτεί πολύ μεγάλα έργα. «Το ένα σκέλος είναι το συμβουλευτικό και το άλλο το χρηματοδοτικό. Τα στελέχη της τράπεζας έχουν και στα δύο τεράστια εμπειρία. Τους ενδιαφέρει να είναι μέσα στην αγορά και δεδομένου ότι ο τουριστικός τομέας δεν έχει αντλήσει χρήματα από αυτήν την Τράπεζα, είναι μια καλή ευκαιρία να τους ακούσουμε.

zarpanews.gr

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook