Χανιά | Εξώδικο Δεληογλάνη – Αμφισβητεί την ακεραιότητα των εκλογών στον ΝΟΧ

χανιά-εξώδικο-δεληογλάνη-αμφισβητε-1120838

Εξώδικο με το οποίο αμφιθσβητεί την ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασίας, απέστειλε ο  υποψήφιος πρόεδρος του ΝΟΧ, Αλέξανδρος Δεληογλάνης. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει τα εξής:

«Στις 7-6-2021 έγινε γνωστό, με δήλωσή του, στο ΔΣ του ΝΟΧ η πρόθεσή του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΕΛΗΟΓΛΑΝΗ, να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του Ομίλου στις επερχόμενες εκλογές, μετά ωρίμου σκέψεως και την παρότρυνση πλήθους μελών του Ομίλου.

Η επιθυμία μας, όλων δηλ. των προσώπων που συμπορευόμαστε σε αυτή την κίνηση-προσπάθεια ήταν να φτάσουμε σε μια δημοκρατική εκλογική διαδικασία, με ηρεμία,χωρίς φωνασκίες και ακρότητες, με στόχο την ευημερία του Ομίλου, την πρόοδο, το συμφέρον των αθλητών και παιδιών μας και την ανταπόκριση στις προκλήσεις των καιρών, πάντα όμως μέσα από σύννομες διαδικασίες.

Είμαστε μία κίνηση γονέων αλλά και μελών του ΔΣ από όλα τα τμήματα του Ομίλου που αφουγκραζόμενοι τη θέληση και τη διάθεση για αλλαγή, που υπάρχει στο σύνολο των μελών του ΝΟΧ, αποφάσισε να διεκδικήσει τη διοίκηση ταράζοντας τα λιμνάζοντα νερά μιας καλά παγιωμένης κατάστασης που θέλει τα ίδια πρόσωπα επί σειρά ετών στην ίδια θέση, πρόσωπα με παρωχημένες ιδέες και αντιλήψεις, προσκολλημένες στο παρελθόν, χωρίς μέλλον και ελπίδα να ανταπεξέλθουν στις σημερινές ανάγκες του Ομίλου και σίγουρα χωρίς να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις των καιρών και την αλλαγή ,που επιφέρει ο νέος αθλητικός νόμος, σε καθεστωτικές νοοτροπίες.

Οι προσπάθειες της απερχόμενης διοίκησης και ειδικότερα του προεδρείου έτειναν μόνο στο να δυσκολέψουν, όσο και όπως μπορούσαν, την προσπάθεια μας καθώς είχαν συνηθίσει να λειτουργούν, μέχρι σήμερα, χωρίς αντίλογο.

Μας αντιμετώπισαν, από την αρχή, ως αντίπαλους, με καχυποψία και όχι ως ισότιμους συνοδοιπόρους, που μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, όλοι μαζί θα συνεργαστούμε για το καλό του ομίλου.

Αφού με κόπο λάβαμε γνώση του « τροποποιημένου και εναρμονισμένου με τον νέο αθλητικό νόμο καταστατικού» του Ομίλου και των εγγράφων που το συνόδευαν, και κατόπιν αντιπαραβολής με το πλήρες κείμενο του νόμου 4726/2020 αντιλήφθηκαμε πως σε αυτό συμπεριλαμβάνονται άρθρα, που αντιβαίνουν στις επιταγές του νέου νόμου και πως για την τροποποίηση και για την δημοσίευση του αυτή ακολουθήθηκαν μη σύννομες διαδικασίες.

Στα πλαίσια της πρόθεσης μας για ηρεμία, κάτι που έχει ανάγκη ο Όμιλος και τα παιδιά μας-αθλητές, προσπάθησαμε με επιμονή και υπομονή να έρθουμε σε μια συνεννόηση με την απερχόμενη διοίκηση και ειδικότερα με το προεδρείο για τα ζητήματα που προκύπτουν από την προχειρότητα με την οποία αντιμετώπισαν την τροποποίηση του καταστατικού και τις διαδικασίες που έπρεπε να γίνουν ώστε να λυθούν τα θέματα, πριν γίνουν προβλήματα, τονίζοντας μάλιστα ότι η προχειρότητα αυτή της απερχόμενης διοίκησης οδηγεί σε σοβαρό κίνδυνο άρσης της αθλητικής αναγνώρισης του σωματείου μας (άρθρο 30 παρ. 1 του Ν. 4726/2020) και σε μια τέτοια περίπτωση την αποκλειστική ευθύνη για την περιπέτεια που θα υποστεί ο ΝΟΧ θα την έχει αυτή.

Η αγωνιώδης προσπάθεια μας για συνεννόηση έπεσε στο κενό. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Γι’ αυτό το λόγο αποφασίστηκε και επιδόθηκε στην γραμματεία του Ομίλου η εξώδικη δήλωση και πρόσκληση μας ώστε εγγράφως και επισήμως να υπάρχουν καταγεγραμμένες οι αντιρρήσεις, οι αιτιάσεις και οι προτάσεις μας επί της διαδικασίας.

Παρ’ όλα αυτά, η διοίκηση δεν πτοήθηκε, ούτε θορυβήθηκε.

Η διάτρητη διαδικασία συνεχίζεται από ένα προεδρείο που εναγωνίως προσπαθεί να καλύψει αδυναμίες και παραλείψεις του και να περιβάλλει αυτές με το μανδύα της δήθεν νομιμότητας!!!!!!! Έχοντας μόνο ως γνώμονα να διασώσει ότι μπορεί και να στηρίξει τα ίδια πρόσωπα που δεκαετία τώρα συνδιοικούν, έχοντας ως μοναδικό μέλημα να υποστηρίζουν τις αποφάσεις με υποκειμενικά κριτήρια των ολίγων, και να νομιμοποιούν άκριτα τα πεπραγμένα!!!

Όμως τα πράγματα αλλάζουν οι νόμοι άλλαξαν και οι διοικήσεις καλούνται να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των καιρών.

Χρειάζονται νέα μυαλά, φιλικά πρόσωπα στους αθλητές, άνθρωποι μέσα από αυτούς, σαν κι αυτούς, που γνωρίζουν τα προβλήματα και τις δυσκολίες από πρώτο χέρι, ικανά άτομα και κυρίως άνθρωποι που μπορούν να δουν το παρόν και το μέλλον του Ομίλου μακροπρόθεσμα, να σηκώσουν τα μανίκια τους, να δουλέψουν με γνώμονα το συμφέρον και την πρόοδο πρώτα και πάνω από όλα των αθλητών και του ομίλου, να δώσουν νέα πνοή στο ΝΟΧ, να ξεφύγουν από κοντόφθαλμες τακτικές και να ξανακάνουν τον όμιλο της καρδιάς μας, αυτόν που αγαπήσαμε και στηρίξαμε επί χρόνια εμείς οι μεγαλύτεροι και που λατρεύουν τα παιδιά μας ακόμα σπουδαίο.

Έναν όμιλο ενεργό, όπως πάντα στα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας,και της Ελλάδας, αλλά και με ενεργά μέλη που θα συμμετέχουν στις Γ. Σ. και θα συναποφασιζουν, έναν όμιλο που θα εκκαθαρίσει το αρχείο των φερόμενων εγγεγραμμένων 864 μελών, που από αυτά μετέχουν στις γενικές συνελεύσεις και στις αποφάσεις ελάχιστα και στην εκλογική διαδικασία ακόμα λιγότερα κάτι που η απερχόμενη διοίκηση επιδίωκε και συνεχίζει να επιδιώκει γιατί απλά ΑΥΤΌ την βολεύει για να συνεχίσει να έχει τον έλεγχο του ΝΟΧ

Η ανακοίνωση στα ΜΜΕ της υποψηφιότητας του κ. Λειψακη για πρόεδρος του ΝΟΧ ως «ΜΟΝΑΔΙΚΗ» μάλιστα!!! θέλουμε να πιστεύουμε πως ήταν ατυχής και πρόωρη λόγω της άγνοιας και της απόκρυψης, από το Δ.Σ. του ομίλου, της προηγηθείσας υποψηφιότητας του κ. ΔΕΛΗΟΓΛΑΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Τον κ. Λειψάκη τον γνωρίζουμε όλοι μας, από την ενασχόλησή του στην τοπική αυτοδιοίκηση, τον εκτιμούμε και τον σεβόμαστε, χαιρόμαστε που θα υπάρχει η μεταξύ μας αναμέτρηση που ελπίζουμε πως έχει ως μόνο στόχο τη βελτίωση και αναβάθμιση των συνθηκών λειτουργίας του ομίλου και την πρόοδο του αλλά πιστεύουμε πως και, μετά τις εκλογές, όλοι μαζί χωρίς αντιπαλότητες θα πορευτούμε για το καλό των παιδιών μας, χωρίς να υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.

Ο κ. Λειψάκης έχει ενημερωθεί από εμάς, για τις αντιρρήσεις μας επί της διαδικασίας και για την εξώδικη δήλωση πρόσκληση που έχει σταλεί στην απερχόμενη διοίκηση του ΝΟΧ.

Μέχρι σήμερα δεν έχει ανταποκριθεί και δεν έχει λάβει θέση επ΄αυτών.

Προφανώς ή δε δύναται??? Ή δε θέλει να αντιδράσει??? ή συμφωνεί με την όλη στάση της απερχόμενης διοίκησης????

Το αφήνουμε στην κρίση των μελών του ΝΟΧ

ΣΤΗΝ πορεία θα κριθούμε όλοι εκ του αποτελέσματος για τις ενέργειες, τη στάση μας και τις πράξεις μας.

Εμείς δηλώνουμε ότι, με όποια νόμιμα μέσα χρειαστεί, θα προασπίσουμε το δημοκρατικό μας δικαίωμά μας για συμμετοχή με σύννομες διαδικασίες στην εκλογική διαδικασία του νέου Δ.Σ του ΝΟΧ με μόνο μας γνώμονα την πρόοδο του ομίλου, τη βελτίωση των συνθηκών προπονήσεων των αθλητών και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους ατομικών και ομαδικών για κάθε τμήμα του ομίλου χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς.

Καλούμε όλα τα μέλη του ΝΟΧ να συμπορευτούν μαζί μας για την ΑΛΛΑΓΗ.

ΔΕΛΗΟΓΛΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

ΠΙΤΣΟΥΛΑΚΗΣ ΡΟΥΣΟΣ του ΡΟΥΣΟΥ

ΣΕΡΓΑΚΗΣ ΣΑΒΒΑΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

με την ιδιότητα μας ως μέλη του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ», που εδρεύει στα Χανιά».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook