Χανιά | Έτσι νοιαζόμαστε για τους μαθητές με προβλήματα – Ένας δάσκαλος παράλληλης στήριξης για πέντε παιδιά

χανιά-έτσι-νοιαζόμαστε-για-τους-μαθητ-1063605

Πράγματα και θαύματα από το Υπουργείο Παιδείας με την παράλληλη στήριξη για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες στα σχολεία, καθώς στην Παλαιόχωρα και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής, τοποθετήθηκε μόλις ένας εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, την ώρα που τα παιδιά που έχουν ανάγκη στήριξης είναι πέντε!

Εντύπωση προκαλεί μάλιστα το γεγονός ότι αρχικά στην τοποθέτηση προβλεπόταν ότι θα έπρεπε να αναλάβει τρία παιδιά, στη συνέχεια, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΠΕ Αντώνη Τσαλαπάκη, η πρόβλεψη ανέβηκε στα τέσσερα παιδιά, ενώ επιβεβαιωμένες πληροφορίες του zarpanews.gr αναφέρουν ότι τελικά το σύνολο των παιδιών με γνωμάτευση του ΚΕΣΥ για παράλληλη στήριξη στο συγκεκριμένο σχολείο είναι πέντε, καθώς εντός του Σεπτεμβρίου προστέθηκε άλλο ένα.

Η αναλγησία του υπουργείου Παιδείας, το οποίο επιμένει να εξοικονομεί χρήματα στην πλάτη παιδιών με διαταραχές, παθήσεις και αναπηρίες, αποκτά έτσι νέα, ακόμα πιο έντονα, αλλά ταυτόχρονα σκοτεινά χρώματα.

Από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Παλαιόχωρας τονίζουν ότι έχουν ενημερώσει εγγράφως και επανειλημμένα το υπουργείο για τις ανάγκες, ενώ έχει υπάρξει και επικοινωνία με τη Γ.Γ. Ειδικής Αγωγής και παρά το ότι προφορικά δίδονταν υποσχέσεις ότι το υπουργείο θα μεριμνήσει, αποτέλεσμα δεν υπάρχει.

Ο διορισμός μόλις ενός εκπαιδευτικού εκεί όπου υπήρχαν τρεις και μάλιστα με αύξηση των αναγκών των παιδιών, δείχνει το μέγεθος της «μέριμνας».

Σε πρακτικούς όρους, είναι αδύνατον ένας εκπαιδευτικός να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες πέντε παιδιών, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται πρόβλημα και στην ομαλή διδασκαλία των υπόλοιπων μαθητών, γιατί κάποια παιδιά χρειάζονται βοήθεια στη συμπεριφορά που επιδεικνύουν στις τάξεις τους.

Με την πολιτική αυτή, οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, αλλά ακόμα περισσότερο οι γονείς των μαθητών που χρειάζονται παράλληλη στήριξη, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι… τον σταυρό τους.

zarpanews.gr – Λεωνίδας Φιλικόζης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook