Χανιά | Έτσι είναι μέσα η Δημοτική Αγορά – Ξενάγηση στο εργοτάξιο από το Open House | Video + Photos

χανιά-έτσι-είναι-μέσα-η-δημοτική-αγορά-1464207

Την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο εργοτάξιο της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, είχαν όσοι συμμετείχαν στην δράση Open House Chania Pop Up Event, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην πόλη 12 και 13 Ιουνίου.

Το πρωί, μέλη του Open House, ξενάγησαν το κοινό στο ιστορικό μνημείο της πόλης, αναλύοντας ιστορικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία αυτού ενώ στη συνέχεια το ενημέρωσαν για τα έργα αποκατάστασης στο εσωτερικό του.

Πρόκειται για μια δράση που γίνεται πρώτη φορά στα Χανιά από την μη κερδοσκοπική εταιρεία Open House Pop Up Event Greece, η οποία στοχεύει στο να γνωρίσουν οι πολίτες κτίρια μεγάλου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά.

Το Open House Chania αποτελείται κυρίως από 70 εθελοντές της αρχιτεκτονικής σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η υπεύθυνη του Open House Pop Up Event Χανίων, Ελπίδα Σπύρου μιλώντας στο zarpanews.gr, αναφέρθηκε στη σημασία των αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων αλλά και στο γεγονός ότι η δράση περιλαμβάνει ξεναγήσεις σε 15 κτίρια της πόλης, ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος.

Από την πλευρά της και η υπεύθυνη δημιουργικού Open House και ιδρυτικό μέλος της Open House Pop Up Event Greece, Κατερίνα Δουδούμη, δήλωσε πως στόχος της δράσης είναι να καταλάβει το ευρύ κοινό την αξία της αρχιτεκτονικής και να ενημερωθεί για την αρχιτεκτονική της πόλης του.

Την ίδια ώρα, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χανίων, Γιάννης Γιαννακάκης τόνισε,  πως αυτή η δράση αποτελεί ευκαιρία για τους ενδιαφερόμενους, να ξεναγηθούν σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια και να μάθουν για το πως κατασκευάστηκαν, ιδιαίτερα τα ιδιωτικά, τα οποία δεν θα είναι εύκολα ξανά ανοιχτά για το ευρύ κοινό.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook