Χανιά | Έτσι έγινε το πρώην δημοτικό σχολείο Δρακώνας – Έτοιμο για να φιλοξενήσει δραστηριότητες της τοπικής κοινότητας | Photos

χανιά-έτσι-έγινε-το-πρώην-δημοτικό-σχο-1699906

Κατά το προηγούμενο διάστημα ήταν σε εξέλιξη οι εργασίες για την ανακατασκευή του κτιρίου του πρώην Δημοτικού Σχολείου Δρακώνας, στο Δήμο Πλατανιά.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ήταν, η δημιουργία λουτρού και αποχετευτικής δεξαμενής, η κατασκευή και τοποθέτηση καινούριων παραθύρων, ολοκληρωτική ανακατασκευή της στέγης με τις κατάλληλες μονώσεις της, η τοποθέτηση νέου πυράντοχου ταβανιού, νέες ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, επανατοποθέτηση δαπέδου με διατήρηση των παλιών πλακιδίων, ιδιαίτερης χρονολογικής περιόδου, αλλά και προσθήκη νέων όπου κρίθηκε απαραίτητο, νέα επιχρίσματα, εσωτερικοί και εξωτερικοί χρωματισμοί, αποκατάσταση εσωτερικών πορτών καθώς και συντήρηση και επισκευή παλιάς μεταλλικής εξώπορτας, κ.α..

Σε όλη τη διάρκεια των εργασιών την επίβλεψη είχε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και έγινε προσπάθεια διατήρησης των Αρχιτεκτονικών στοιχείων του κτιρίου.

Λόγω των εκτεταμένων μη εμφανών παρεμβάσεων, αλλά και των προβλημάτων που προέκυπταν κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του έργου, είχε επιμηκυνθεί ο χρόνος παράδοσης του.

Το κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου, είναι πλέον έτοιμο να φιλοξενήσει δραστηριότητες της Τοπικής Κοινότητας Δρακώνας και ευρύτερα των φορέων της περιοχής.

Η υλοποίηση του έργου πραγματοποιήθηκε με ίδιους πόρους του Δήμου.

 

One thought on “Χανιά | Έτσι έγινε το πρώην δημοτικό σχολείο Δρακώνας – Έτοιμο για να φιλοξενήσει δραστηριότητες της τοπικής κοινότητας | Photos

  1. ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 1987-88. ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΚΩΝΑΣ ΚΙΣΑΜΟΥ. ΕΞΙ ΜΑΘΗΤΕΣ Η ΣΤΕΦΑΝΙΑ,Ο ΣΤΑΥΡΟΣ,Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ,Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ,Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ. ΜΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΘΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ.ΕΝΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΞΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΑΞΕΙΣ. ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΣΑΜΕ.ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΘΥΜΗΘΩ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ ,ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ,ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΑΝΩΝ. ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΠΙΤΙ.ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ Ο ΚΑΦΕΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΣΠΙΤΙ.Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ .ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ….ΩΡΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ…. .ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΟΛΟ ΚΕΡΔΙΖΕ ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΝΕΒΑΙΝΕ… ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΘΥΜΗΘΩ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ .ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ .ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ , ΤΑΠΟΙΗΜΑΤΑ ,ΤΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ΕΜΕΝΑ <> ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΚΑΛΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟ.Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΑΜΕΡΙΣΤΗ.ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ.ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ.ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-13, 25 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΩΡΙΜΟΣ ΠΙΑ, ΜΕ ΓΚΡΙΖΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΙΛΑ, Δ/ΝΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ.Η ΧΑΡΑ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΜΕΓΑΛΗ. ΒΛΕΠΩ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ ΓΟΝΕΙΣ ΠΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ. ΤΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΑΣΚΑΛΟ! ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ,ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΩΣ ΓΟΝΕΙΣ.ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΕΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΟΥ ,ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΠΛΕΟΝ ΜΟΥ ΔΙΗΓΟΥΝΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΕΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ1987-88.ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ, ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΛΟ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΞΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΛΑΚΩΝΑΚΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ. ΩΡΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ,ΗΡΕΜΑ. ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΔΡΑΚΩΝΑΣ .ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ,ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ …..ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΥΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ . ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ.ΜΠΟΡΕΙ ΕΜΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΝΑ ΣΕ ΧΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΕΙΧΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΑΜΕ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ.

    ΧΑΜΗΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    ΔΑΣΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook