Χανιά | Έτοιμο να υποδεχθεί τους φοιτητές το Δ.ΙΕΚ στον Αποκόρωνα – «Στόχος η δημιουργία άρτιων επαγγελματιών»

χανιά-έτοιμο-να-υποδεχθεί-τους-φοιτητ-1284189

Συνάντηση του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, με τη νέα διοίκηση του Δημόσιου ΙΕΚ Αποκορώνου (τη Διευθύντρια Τρίκκα Μαρία και τον Υποδιευθυντή Παπαδοκωνσταντάκη Κυριάκο), πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αποκορώνου, στα πλαίσια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εξέλιξη και καλή λειτουργία του ΔΙΕΚ με σκοπό την προσέλκυση νέων σπουδαστών, την άριστη κατάρτισή τους αλλά και τη δημιουργία νέων στοχευμένων τμημάτων ανάλογων των εργασιακών δυνατοτήτων που προσφέρει ο τόπος μας.

Υπενθυμίζουμε ότι το Δημόσιο ΙΕΚ Αποκορώνου, θα αποκτήσει 3 νέα εργαστήρια που αφορούν τις ειδικότητες Μαγειρικής Τέχνης και Ζαχαροπλαστικής, Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας και Εργαστηριακό – Χημείο το οποίο θα εξυπηρετεί σύνολο ειδικοτήτων, όπως Αμπελουργίας και Οινολογίας, Μελισσοκομίας, Τυροκομίας κ.α. αναβαθμίζοντας την επαγγελματική κατάρτιση και εκπαίδευση που παρέχει η σχολή στους καταρτιζόμενους.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, δήλωσε ότι σκοπός του ΙΕΚ Αποκορώνου είναι η δημιουργία άρτιων επαγγελματιών που θα αποφοιτήσουν και θα αναδειχτούν επαγγελματικά, είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες είτε ως εργαζόμενοι σε υπηρεσίες και επιχειρήσεις κυρίως της περιοχής, συνεισφέροντας στην τοπική ανάπτυξη.

Για πρώτη φορά φέτος το ΙΕΚ Αποκορώνου προσελκύει σπουδαστές και από την υπόλοιπη Ελλάδα και αναμένεται να λειτουργήσουν στη σχολή 9 τμήματα με πάνω από 150 σπουδαστές, σε ειδικότητες εστιασμένες στην αγορά και στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος, κ. Κουκιανάκης ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δημόσιου ΙΕΚ Αποκορώνου, για την συνδρομή στην εγκατάσταση των εργαστηρίων, που είχε προμηθευτεί η σχολή με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης και έχουν αρχίσει ήδη οι ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες που είναι απαραίτητες στο κτήριο για τη λειτουργία τους.

Η Διοίκηση του Δ.ΙΕΚ Αποκορώνου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Κουκιανάκη, για την άμεση ανταπόκρισή του στα αιτήματα τη σχολής, αλλά και για τη στήριξη και υποστήριξη που παρέχει στο ΙΕΚ όλα αυτά τα χρόνια, από τη δημιουργία του μέχρι και σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook