Χανιά | Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, αντιδρώντας στις αυξήσεις των τιμών – «Δεν είμαστε επαίτες, είμαστε επαγγελματίες»

χανιά-ετοιμάζουν-κινητοποιήσεις-οι-α-1524864

Τα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες συζητήθηκαν στα πλαίσια συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Εργατικό Κέντρο Χανίων από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων.

Φέτος ο δάκος αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τους ελαιοπαραγωγούς, ενώ όπως επεσήμανε ο Γιάννης Κατσαρός, μέλος της Ομοσπονδίας υπάρχουν πολλά σημεία στα οποία πραγματοποιήθηκαν λιγότεροι ψεκασμοί.

Η χρονιά χαρακτηρίζεται ως όψιμη, οπότε σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν περισσότεροι ψεκασμοί στις περιοχές που δεν έχουν καλυφθεί οι ανάγκες.

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μανούσος Σταυριανουδάκης, επισήμανε πως ετοιμάζονται κινητοποιήσεις από τους αγρότες με σκοπό να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες για τη δουλειά τους.

Συγκεκριμένα, αναμένεται συγκέντρωση στην Αντιπεριφέρεια Χανίων στις 15 Σεπτεμβρίου σχετικά με την ελλιπή δακοκτονία που έχει πραγματοποιηθεί σε αρκετές περιοχές, ενώ παράλληλα, ζητούν επιδότηση ζωοτροφών, υπό τον φόβο, να ακριβύνει το γάλα, πράγμα που θα κάνει απροσπέλαστο το προϊόν. «Δε θέλουμε προϊόντα πανάκριβα που να μη μπορεί να τα καταναλώνει όλος ο κόσμος. Οι ζωοτροφές από πέρυσι έχουν πάρει αύξηση 80%»

Ταυτόχρονα, σχολίασε και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σχετικά με τις ενισχύσεις στους αγρότες για επιδότηση στις ζωοτροφές, τα χαρακτήρισε ως «ψίχουλα», ενώ, όπως είπε, οι αγρότες είναι πολύ περισσότεροι, από 50.000, στους οποίους θα διανεμηθούν, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

«Δεν είμαστε επαίτες, είμαστε επαγγελματίες», κατέληξε ο κύριος Σταυριανουδάκης.

Οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν Συλλαλητήριο στον κόμβο Μουρνιών στις 5 Οκτωβρίου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook