Χανιά | Εθελοντική κίνηση «Καθαρίζουμε την Κίσσαμο σε μια ημέρα»

χανιά-εθελοντική-κίνηση-καθαρίζουμ-828895

Ο Δήμος Κισσάμου, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών του δράσεων συμμετέχει για μία ακόμη χρονιά, στην πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού «Let’s do it», η οποία διοργανώνεται στη χώρα μας για έκτη συνεχή χρονιά και η οποία θέτει ως στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο μέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.

Ημερομηνία υλοποίησης της εν λόγω περιβαλλοντικής δράσης έχει οριστεί πανελλαδικά, η Κυριακή 7 Απριλίου 2019.

Στο πλευρό του Δήμου Κισσάμου, στο πλαίσιο της φετινής εκστρατείας συμμετέχουν μία σειρά από φορείς, σύλλογοι, εθελοντικές οργανώσεις και ομάδες πολιτών της Κισσάμου, με στόχο να υπάρξει ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών για τον καθαρισμό διαφόρων περιοχών του Δήμου μας.

Η δράση καθαρισμού στην Κίσσαμο θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής 7 Απριλίου στις 10.00 π.μ (κοινή ώρα έναρξης) και τα σημεία που θα καθαριστούν (με τα σημεία συνάντησης και τους συνεργαζόμενους φορείς) μέχρι στιγμής είναι τα εξής:

1. Χρυσοσκαλίτισσα, Αψάνισα, Άσπρη Λίμνη καθαρισμός παραλιών σε συνεργασία με το Μορφωτικό-Πολιτιστικό – Αθλητικό Σύλλογο Πλοκαμιανών και Πολιτιστικό Σύλλογο Λιβαδίων Αμυγδαλοκεφαλίου και Γραμμάριο Δράσης. Ώρα έναρξης 10,00πμ . Σημείο συνάντησης Λιβάδια

2. Κίσσαμος Γήπεδο και παιδική χαρά , καθαρισμός σε συνεργασία με το  ο και 2ο Δημοτικό σχολείο Κισσάμου. Ώρα έναρξης 10,00πμ. Σημείο συνάντησης στην παιδική χαρά.

3. Κίσσαμος Μαύρο Μόλος , καθαρισμός παραλίας σε συνεργασία με το 3ο Δημοτικό σχολείο Κισσάμου. Ώρα έναρξης 10,00πμ . Σημείο συνάντησης Μαύρο Μόλος.

4. Κίσσαμος Λειβάδια , καθαρισμός παραλίας σε συνεργασία με το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κισσάμου Ώρα έναρξης 10,00πμ. Σημείο συνάντησης Naya Beach Bar.

5. Κορφαλώνας καθαρισμός παραλίας σε συνεργασία με την Εθελοντική ομάδα διατήρησης καθαριότητας παραλιών Κissamos Beach cleaning. Ώρα έναρξης 10,00πμ. Σημείο συνάντησης Κορφαλώνας.

6. Λιμάνι Κισσάμου, καθαρισμός βυθού με εθελοντική ομάδα δυτών και με Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κισσάμου

7. Πλατάνος , καθαρισμός χωριού σε συνεργασία με το Δημιουργικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Πλατάνου Ώρα έναρξης 10,00πμ . Σημείο συνάντησης γραφείο Συλλόγου.

8. Έλος, Λίμνη, Λούχι καθαρισμός χωριών από τον πολιτιστικό Σύλλογο «Η Αναγέννηση» . Ώρα έναρξης 11,00πμ. Σημείο συνάντησης πλατεία Έλους.

9. Παραλία Νοπήγεια , καθαρισμός παραλίας σε συνεργασία με την εθελοντική

ομάδα κατοίκων & Κυνηγητικός Σύλλογος Κισσάμου . Ώρα έναρξης 11,00πμ .

Σημείο συνάντησης ταβέρνα «Πορφύρα».

10. Παραλία Δημοτικού Σταδίου Κισσάμου, σε συνεργασία με τη Νεολαία Κισάμου (ΝΕ.ΚΙ.) . Ώρα έναρξης 10,00πμ . Σημείο συνάντησης ξενοδοχείο Γαλήνη.

11. Γραμβούσα παραλιακό μέτωπο , σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γραμβούσας. Ώρα έναρξης 10,00πμ . Σημείο συνάντησης παιδική χαρά.

12. Ψαρολίμανο Κισσάμου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Προβολής Κισσάμου « Η Γραμβούσα» Ώρα έναρξης 11,00πμ . Σημείο συνάντησης ταβέρνα «Ο Τσέγκας»

Να τονίσουμε ότι όποιος φορέας ή σύλλογος του Δήμου Κισσάμου επιθυμεί να συμμετάσχει στη δράση Let’s Do It, με οποιοδήποτε τρόπο, παρακαλείται να

επικοινωνήσει με την κυρία Μαρακάκη Βίκυ, στο τηλέφωνο 28223 40200 (ώρες επικοινωνίας: 08.00-15.00), έως την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook