Χανιά | Έσβησαν «φωτιά» στο εργοστάσιο της ΔΕΗ – Εντυπωσιακή άσκηση ετοιμότητας στην Ξυλοκαμάρα | Video+Photos

χανιά-έσβησαν-φωτιά-στο-εργοστάσιο-1341055

Οι σειρήνες ήχησαν κι όλο το προσωπικό του υποσταθμού συγκεντρώθηκε στην είσοδο. Μια δεξαμενή καιγόταν κι ένας άνθρωπος είχε εγκλωβιστεί μέσα σε κτίριο με μπαταρίες μεγάλης ισχύος, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του από τις αναθυμιάσεις. Οι πυροσβέστες, με γρήγορες κινήσεις, φόρεσαν τους αναπνευστήρες και τις ειδικές στολές και μπήκαν στο κτίριο. Μετά από λίγα λεπτά, έβγαιναν έξω, κρατώντας πάνω στο φορείο τον εγκλωβισμένο, ενώ τα οχήματα έξω έριχναν τόνους νερού στη φλεγόμενη δεξαμενή.

Τον απεγκλωβισμένο παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ η Αστυνομία ρύθμιζε την κίνηση έξω από τις εγκαταστάσεις.

Ευτυχώς, δεν ήταν πραγματική πυρκαγιά. Επρόκειτο για άσκηση ετοιμότητας στο εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα Χανίων, η οποία πραγματοποιείται τακτικά, για να μπορούν να αντιδράσουν έγκαιρα οι υπηρεσίες, αλλά και οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, στην απευκταία περίπτωση που θα συμβεί μια πραγματική πυρκαγιά.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας της άσκησης ο αναπληρωτής διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων, επιπυραγός Κωνσταντίνος Μπόμπορης, «κάνουμε την άσκηση για να είμαστε όλοι, η Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, η Αστυνομία και η ομάδα πυρασφάλειας της ΔΕΗ, έτοιμοι να συνεργαστούμε αποτελεσματικά αν υπάρξει κάποιο συμβάν.»

Ο διευθυντής του υποσταθμού, Γιάννης Κοκκινάκης, ανέφερε ότι σκοπός ήταν η διαρκής εκπαίδευση του προσωπικού και η ανάδειξη τυχόν αδυναμιών του συστήματος αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. «Στο τέλος της άσκησης θα γίνει ανασκόπηση αλλά πιστεύω ότι πήγε πολύ καλά», δήλωσε ο κ. Κοκκινάκης.

Στην άσκηση συμμετείχε η Πυροσβεστική με 3 οχήματα και 9 άνδρες, το ΕΚΑΒ με ένα ασθενοφόρο και η ΕΛ.ΑΣ. με δύο δίκυκλα της Τροχαίας.

Η άσκηση πραγματοποιείται κάθε χρόνο, πέρσι όμως δεν διεξήχθη, λόγω των μέτρων για την πανδημία.

Δείτε δηλώσεις και φωτογραφίες:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook