Χανιά | Έστησαν τάβλα κι είπαν ριζίτικα για τη γαλλική τηλεόραση – Ανέδειξαν την παράδοση της Κρήτης | Video+Photos

χανιά-έστησαν-τάβλα-κι-είπαν-ριζίτικα-1288298

Γυρίσματα στο Σέλινο, για εκπομπή που θα προβάλει την Κρήτη στον μεγάλο δημόσιο  τηλεοπτικό σταθμό της Γαλλίας TV5, πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη και ήταν σαν ένα κανονικό, παραδοσιακό γλέντι με ριζίτικα τραγούδια.

Πρωταγωνιστές, τα μέλη του Πολιτιστικού Παραδοσιακού Συλλόγου Σελίνου, που τραγούδησαν, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, για τις ανάγκες της τηλεοπτικής παραγωγής.

«Στήσαμε την τάβλα με τους παλιούς κανόνες και τα παλιά εδέσματα και αρχίσαμε γλέντι με ριζίτικα τραγούδια», είπε στo zarpanews.gr ο πρόεδρος του συλλόγου, Νίκος Αποστολάκης. «Σχεδιάζαμε να πούμε έξι τραγούδια με συγκεκριμένη θεματολογία, αλλά τελικά σκοτείνιασε και η παραγωγή ήθελε μόνο φυσικό φωτισμό. Αλλά κι έτσι ακόμα προλάβαμε να πούμε κάποια τραγούδια, μαζί με τις μαντινάδες που τα συνοδεύουν και συμπληρώνουν το νόημά τους».

Τα τραγούδια που ακούστηκαν ήταν τα «Εγώ θωρώ την τάβλα μας», «Αϊτέ που κάθεσαι ψηλά» και ένα ερωτικό, το «Απόψε κρύο σ’ έπιασε».

«Σε κάποιους φάνηκαν παράξενα, αλλά εμείς προσπαθήσαμε να τους εξηγήσουμε την παράδοσή μας. Και για μας ήταν ιδιαίτερο, γιατί είχαμε να σμίξουμε δυόμισι χρόνια με τον κορονοϊό και τις απαγορεύσεις», δήλωσε ο κ. Αποστολάκης.

Τα γυρίσματα έγιναν στο Καλαμιού Σελίνου, ένα χωριό με ελάχιστους κατοίκους αλλά σε γραφική τοποθεσία. Νωρίτερα είχαν γίνει γυρίσματα και στον Ομαλό και το Ελαφονήσι.

Δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό πότε θα προβληθεί η σχετική εκπομπή, η παραγωγή όμως υποσχέθηκε να ενημερώσει γι’ αυτό τους συμμετέχοντες.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Έστησαν τάβλα κι είπαν ριζίτικα για τη γαλλική τηλεόραση – Ανέδειξαν την παράδοση της Κρήτης | Video+Photos

  1. Οτι δεν εξελισσεται, πεθαινει. Πετρα που κυλαει δεν χορταριαζει. Που είναι οι γυναικες ΩΡΕ; Τι ειμαστε; Ταλιμπαν;;;; μονο να σας ταιζουν και εσεις να κανετε τους καμποσους με τις γκαριδοφωναρες σας; Αν δεν ηταν οι γυναικες σας, τιποτα δεν θα κανατε. Ο κοσμος εχει αλλαξει προ πολλου κι εσεις αναρωτιεστε γιατι οι νεοι σας κοροιδευουν. Μα ειναι δυνατον, ακομη να μην δεχεστε τις γυναικες που τα ετοιμαζουν ΟΛΑ, στην ταβλα; Θα μας δουν και τα γαλλακια και θα μας οικτιρουν… καιρος να αλλαζουν αυτα τα ασκημα πραματα.

    1. Για ακόμα μια φορά έτρεξε ένας ταρίφας από αυτούς που ξέρουν τα πάντα να σχολιάσει από αυτούς που καθημερινά στους δρόμους μας διδάσκουν τον πολιτισμό ήρθε να κοροϊδέψει την παράδοση που κάποιοι προσπαθούν να κρατήσουν!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook