Χανιά | Εσπερίδα για την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου | Photos + Video

χανιά-εσπερίδα-για-την-αποκατάσταση-τ-936522

Tο εμβληματικό έργο της συντήρησης και της αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, που ολοκληρώθηκε από ομάδα επιστημόνων του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου τον Μάρτιο του 2017, παρουσιάζεται αυτή την ώρα στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», στα Χανιά, σε εσπερίδα με τίτλο «Πανάγιος Τάφος: Το μνημείο και το έργο».

Καλεσμένη ομιλήτρια είναι η Αντωνία Μοροπούλου, Καθηγήτρια Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, επικεφαλής της διεπιστημονικής ομάδας του έργου και Πρόεδρος Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ.

Στην εσπερίδα που, διοργανώνεται από το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Τμήμα Δυτικής Κρήτης και το Τμήμα Χανίων της AHEPA Hellas «Crete Kydon”, παρόντες είναι μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου, Αμφιλόχιος ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, Δαμασκηνός κ.α

Στην εκδήλωση, που έχετε τη δυνατότητα να την παρακολουθήσετε LIVE από το zarpanews.gr, συμμετέχει επίσης ο Βυζαντινός Χορός Χανίων με βυζαντινούς ύμνους. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων.

Πρόκειται για να εμβληματικό έργο, τη συντήρηση και αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, ανέλαβε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, εβδομήντα ολόκληρα χρόνια μετά την προηγούμενη επέμβαση στο σημαντικότερο μνημείο της Ορθοδοξίας από Βρετανούς επιστήμονες, οι οποίοι είχαν τοποθετήσει σιδερένιο κλωβό για να εμποδίσουν την μεταμόρφωση του.

Επικεφαλής της ομάδας που ανέλαβε το γιγαντιαίο έργο είναι η καθηγήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών Αντωνία Μοροπούλου, ενώ συμμετείχαν επίσης ο τέως καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Μανώλης Κορρές, ο καθηγητής της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Ανδρέας Γεωργόπουλος και ο καθηγητής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών Κωνσταντίνος Σπυράκος.

Η μελέτη του έργου που αποτελεί την πολύμηνη εργασία των καθηγητών του Ιδρύματος, παρουσιάστηκε σε μια πανηγυρική τελετή που έγινε τον Μάρτιο στο Ζάππειο Μέγαρο σε εκδήλωση με παρόντες τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπίων Κληροδοτημάτων Γεώργιο Χρήστου και «οικοδεσπότη» τον πρύτανη του ΕΜΠ Ιωάννη Γκόλια.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook