Χανιά | Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για την άρνηση της ΔΕΥΑΧ να προσλάβει άτομα με αναπηρία

χανιά-ερώτηση-βουλευτών-του-κκε-για-τη-927420

Το θέμα της μη πρόσληψης ατόμων με αναπηρία από την ΔΕΥΑ Χανίων (δείτε ΕΔΩ), φέρνουν με ερώτηση που κατάθεσαν στις 23/9 στην Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Συντυχάκης Μανώλης, Κομνηνάκα Μαρία και Μανωλάκου Διαμάντω.

Αναλυτικά η σχετική ερώτηση των βουλευτών

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: Να προσληφθούν οι 2 εργαζόμενοι με αναπηρία στην ΔΕΥΑ Χανίων

Με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ (3Κ/2018) προσλήφθηκαν στη ΔΕΥΑΧ με βάση, τα κριτήρια του ΑΣΕΠ, δύο εργαζόμενοι ικανοί προς εργασία με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 50%.

Ενώ για τις συγκεκριμένες θέσεις προβλεπόταν πρόσληψη ανθρώπων με αναπηρία πάνω από 50%, με βάση την προκήρυξη του ΑΣΕΠ, το ΔΣ της ΔΕΥΑΧ στη συνεδρίαση του στις 22 Αυγούστου 2019 αποφάσισε να μην προσληφθούν οι 2 εργαζόμενοι, με βάση τον Εσωτερικό Κανονισμό Υπηρεσίας που προβλέπει ότι δεν μπορούν να προσληφθούν στο εργατοτεχνικό προσωπικό άνθρωποι που έχουν τέτοιο ποσοστό αναπηρίας, αρνούμενοι να υλοποιήσουν τη σχετική απόφαση του ΑΣΕΠ, που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να κρίνει τη νομιμότητα της πρόσληψης.

Σημειωτέον ότι προκηρύξεις και θέσεις εργασίας που δίνουν τη δυνατότητα να προσλαμβάνονται εργαζόμενοι με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 50% είναι ελάχιστες και αν με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο ακυρώνονται, οι άνθρωποι κυριολεκτικά οδηγούνται ακόμα πιο βαθιά στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Έχει τεράστιες ευθύνες ο Δήμος Χανίων που ανήκει η ΔΕΥΑΧ και η διοίκηση της ίδιας σε περίπτωση που επιμείνουν στην παραπάνω τους απόφαση.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει ώστε

  • Να προχωρήσει κανονικά η πρόσληψη των εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Χανίων.
  • Να αλλαχθεί ο εσωτερικός κανονισμός της ΔΕΥΑ Χανίων και να καταργηθεί η συγκεκριμένη απαγόρευση.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook