Χανιά | Έργο πνοής η κατασκευή του νέου κυττάρου στο Χ.Υ.Τ.Υ της ΔΕΔΙΣΑ! Υπεγράφη η σύμβαση

χανιά-έργο-πνοής-η-κατασκευή-του-νέου-930440

Ως ένα έργο πνοής στην διαχείριση των απορριμμάτων στην Δυτική Κρήτη χαρακτήρισε την κατασκευή του νέου κυττάρου του Χώρου Υγειονομικής Ταφής των Απορριμμάτων της ΔΕΔΙΣΑ, ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Η σύμβαση για την κατασκευή του έργου υπεγράφη σήμερα το πρωί, στο δημαρχείο Χανίων, μεταξύ του διευθύνοντα συμβούλου της επιχείρησης κ. Γιάννη Κουτράκη, του δημάρχου Χανίων και του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας “Ηλέκτωρ” που θα κατασκευάσει το νέο κύτταρο κ. Χαράλαμπο Σοφιανό.

Όπως είπε ο κ. Σημανδηράκης η κατασκευή της τρίτης φάσης του έργου «δίνει την δυνατότητα να συνεχίσουμε, την διαχείριση των απορριμμάτων της ΔΕΔΙΣΑ».

Το κόστος κατασκευής φθάνει τα 5.793.000 ευρώ και όπως είπε ο δήμαρχος Χανίων με την κατασκευή του νέου κυττάρου θα μπορούμε να διαχειριστούμε τα απορρίμματα και να ολοκληρώσουμε τις απαραίτητες αλλαγές στο συγκεκριμένο κομμάτι.Ο κ. Σημανδηράκης ευχαρίστησε το προσωπικό και το απερχόμενο Δ.Σ. της ΔΕΔΙΣΑ.

Η σύμβαση υπεγράφη παρόντος του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκου Καλογερή που τόνισε ότι έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από την προηγούμενη δημοτική αρχή του δήμου Χανίων και την ΔΕΔΙΣΑ, για το έργο αυτό.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της «Ηλέκτωρ» κ. Χαράλαμπος Σοφιανός δήλωσε συγκινημένος που μετά από αρκετά χρόνια, βρίσκεται σε αίθουσα στου δήμου Χανίων για αυτό το θέμα καθώς πριν από 25 χρόνια ήταν ο ίδιος αντιδήμαρχος Χανίων και διαχειρίζονταν το ζήτημα των απορριμμάτων.Ο κ. Σοφιανός σημείωσε ότι τα επόμενα χρόνια το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων θα είναι κεντρικό ζήτημα και προέβλεψε πως η Ε.Ε θα είναι αρκετά σκληρή με τη χώρα μας, σε αυτό τον τομέα.

Το έργο όπως έγινε γνωστό από τον κ. Ηρακλή Καραμπατσάκη διευθυντή Τ.Υ της ΔΕΔΙΣΑ, θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 18 μηνών και θα περιλαμβάνει και τέσσερα υποέργα.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook