Χανιά | Εργατικά ατυχήματα, υπερωρίες και χώροι «γιαπιά» – Στηρίζουν τους εργαζόμενους στον τουρισμό

χανιά-εργατικά-ατυχήματα-υπερωρίες-κ-1648761

Η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων εν όψει της τουριστικής σεζόν αναφέρεται στα εργατικά ατυχήματα, τις υπερωρίες, αλλά και τους χώρους εργασίας, τους οποίους χαρακτηρίζουν «γιαπιά».

Συγκεκριμένα, καταγγέλλει τα περιστατικά, τα οποία βλέπει πως δεν είναι «ατυχήματα», αλλά, σύμφωνα με την Ένωση, μια συνειδητή επιλογή των επιχειρήσεων που βάζουν τη ζωή μας σε δεύτερη θέση.

Αναλυτικότερα, με επιστολή της η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων τονίζει:

Το συνδικάτο Οικοδόμων θα βρίσκεται πάντα στο πλάι των εργαζομένων και θα αναδεικνύει τέτοια περιστατικά, κόντρα στην εκμετάλλευση της εργοδοσίας, η οποία βάζει στο ζύγι το κέρδος έναντι της ανθρώπινης ζωής.

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές, άνεργοι, μετανάστες μπροστά στο άνοιγμα της τουριστικής σεζόν, όλο και περισσότερο αυξάνεται η εντατικοποίηση και το ξεχείλωμα των ωραρίων σε χώρους εργασίας και στα γιαπιά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται και το φαινόμενο των εργατικών ατυχημάτων, καθώς μόνο το τελευταίο 10ήμερο να έχουν σημειωθεί πάνω από 4 ατυχήματα μέσα σε χώρους δουλειάς εδώ στα Χανιά.

Η έλλειψη των μέτρων ασφαλείας και προστασίας των εργαζομένων φέρνει για άλλη μια φορά στο προσκήνιο αυτό που φωνάζουμε όλες αυτές τις μέρες στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις , πως μπροστά στο κέρδος των επιχειρήσεων η ανθρώπινη ζωή μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Είναι απαράδεκτο τον 21 ο αιώνα να φεύγει ο εργαζόμενος το πρωί για την δουλειά του, και να είναι αμφίβολο για το αν θα γυρίσει στο σπίτι και την οικογένειά του το βράδυ.

Όλοι μαζί πάμε κόντρα στη λογική της ατομικής ευθύνης, γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook