Χανιά | Εργασίες αποκατάστασης στην Ιερά Μονή Χρυσοσκαλίτισσας – Σύμβαση με τον ΟΑΚ

χανιά-εργασίες-αποκατάστασης-στην-ιε-1247023

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο είχε την Δευτέρα 5/7/2021 ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης, στις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ. στην Αγυιά Χανίων.

Σκοπός της συνάντησης, ήταν η υπογραφή της σύμβασης που αφορά την «Αποκατάσταση και βελτίωση διαμορφώσεων περιβάλλοντα χώρου της Ιεράς Μονής Χρυσοσκαλίτισσας και του Παρθενώνα και Τοποθέτηση Η/Μ εγκαταστάσεων στο κτίριο του Παρθενώνα».

Στο επίκεντρο της παρέμβασης βρίσκεται ο αειφόρος τουρισμός με την υπογραφείσα σύμβαση να προβλέπει την ανάπλαση, αποκατάσταση και ανάδειξη της Ιεράς Μονης Χρυσοσκαλίτισσας. Στόχος της προσπάθειας αυτής – για το σύνολο των εμπλεκόμενων πλευρών – είναι η προστασία, ανάπτυξη και προβολή της πολιτιστικής και φυσικής της κληρονομίας αλλά και η κατ’ επέκταση αύξηση του προβλεπόμενου αριθμού των επισκεπτών της.

«Έχουμε την χαρά να συμβάλουμε στην προσπάθεια αναβάθμισης της Ιεράς Μονής Χρυσοσκαλίτισσας της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου. Πρόκειται για μια προσπάθεια, στην οποία ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης προσφέρει τις υπηρεσίες, το προσωπικό και την τεχνογνωσία του, ως Φορέας Υλοποίησης του. Η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας και παρεμβάσεις όπως η συγκεκριμένη ανοίγουν το δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση, με σκοπό την ενδυνάμωση συνολικά του τουριστικού προϊόντος στην Κρήτη», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωση του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook