Χανιά | Εργασίες αποκατάστασης μπάτζετ 124.000€ στη Σούδα

χανιά-εργασίες-αποκατάστασης-μπάτζε-776515

Υπογράφηκε σήμερα από το πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων κο Μπουντρογιάννη Δημήτριο και τον ανάδοχο κο Κουλουκούση Ιάσωνα η σύμβαση του έργου «Ανακατασκευή οδοστρωμάτων στην πλατεία και σε τμήμα της παραλιακής οδού του Λιμένα Σούδας» .

Το έργο είναι προϋπολογισμού 124.000 € και χρηματοδοτείται με 80.000 € από το ΠΔΕ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και με 44.000 Ευρώ από ιδίους πόρους του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων.

Προβλέπονται εργασίες αποκατάστασης των φθορών σε ασφαλτικά οδοστρώματα στην πλατεία της Σούδας και στον παραλιακό δρόμο της Σούδας.

Η αποκατάσταση των φθορών στα οδοστρώματα είναι απαραίτητη για την καλύτερη λειτουργία του Λιμανιού και την ασφάλεια των επιβατών και των οχημάτων που διακινούνται από το Λιμάνι.

Οι προτεινόμενες εργασίες θα βελτιώσουν την εικόνα του χώρου που είναι σημαντική, αφού ο χώρο αυτός χρησιμοποιείται από μεγάλο μέρος των επισκεπτών των νομών Χανίων και Ρεθύμνου αλλά και από τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων.

Επίσης από το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων προτάθηκε και πρόκειται να ενταχθεί στο ΠΔΕ του 2018 του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής το έργο με τίτλο «Αποκατάσταση υποσκαφών στα κρηπιδώματα στο Λιμένα Παλαιοχωρας- Δήμου Καντάνου Σελινου» προυπ/σμου 74.400 €

Στο λιμάνι Παλαιόχωρας μικρό τμήμα των υφιστάμενων κρηπιδωμάτων έχουν κατασκευαστεί τουλάχιστον προ 35ετιας και παρουσιάζουν υποσκαφές . Το τμήμα αυτό εξυπηρετεί κατά τη χειμερινή περίοδο τον ελλιμενισμό των Ε/Γ- Ο/Γ πλοίων της γραμμής των νοτίων ακτών και της σύνδεσης με τη Γαύδο .

Με την κατασκευή του έργου θα δοθεί η δυνατότητα ασφαλούς προσέγγισης των Ε/Γ Ο/Γ πλοίων της γραμμής προς Γαύδο ,δημιουργώντας ράμπα στη ανωδομή.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook