Χανιά | Απόψε το 21ο Διεθνές Πολιτιστικό Αντάμωμα από τον Χορευτικό Όμιλο “Ο Ψηλορείτης»

χανιά-απόψε-το-21ο-διεθνές-πολιτιστικό-1480161

Ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Ο Ψηλορείτης» διοργανώνει το 21ο Πολιτιστικό Αντάμωμα με διήμερες εκδηλώσεις, την Κυριακή 10 Ιουλίου στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου και την Δευτέρα 11 Ιουλίου στην πλατεία Γιαλί Τζαμισί, στο παλιό λιμάνι, στις 9 το βράδυ.

Θα δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε τα ήθη και έθιμα άλλων λαών, να καμαρώσουμε τις νέες και τους νέους που κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις του τόπου τους δυναμώνοντας τις ρίζες των Πολιτισμών, τη φιλία και την ειρήνη των λαών.

Συμμετέχουν από τη Βουλγαρία το παραδοσιακό συγκρότημα “Μεζντρά”, από την Κύπρο “Η Βούρκα Μένοικο”, ο Σύλλογος Ποντίων “η Ρωμανία”, ο Σύλλογος Μακεδόνων Θρακιωτών “ο Μέγας Αλέξανδρος” και ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων “ο Ψηλορείτης”.

Συνοδεύουν τα μουσικά συγκροτήματα του Ηλία Χορευτάκη και των αδελφών Περουλάκη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τιμηθεί ο Πρόεδρος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής κ. Ιάκωβος Μπούτζουκας.

Η ανάπτυξη του Πολιτισμού, η διατήρηση της παράδοσης και της πνευματικής μας κληρονομιάς αποτελούν σημαντικούς στόχους της εκδήλωσης που διοργανώνει για 21η χρονιά ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Ο Ψηλορείτης», ο οποίος μέσα στα 42 χρόνια της πορείας του έχει προσφέρει στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, έχει ταξιδέψει σ’ όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αμερική) με μικρούς και μεγάλους χορευτές και έχει κατακτήσει πολλές διακρίσεις και βραβεία σε Διεθνή Φεστιβάλ.

Είναι μέλος του Ελληνικού Εθνικού τμήματος C I O F F, και μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης I.O.V. της UNESCO.

«Μέσα από τους χορούς, τα τραγούδια και την πολιτιστική μας κουλτούρα συνοψίζεται το μεγαλείο της φυλής μας και της κληρονομιάς μας».

Αυτές τις αξίες υπηρετεί ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων “Ο Ψηλορείτης” 42 χρόνια ανελλιπώς.

Παρουσίαση προγράμματος: Ζαχαρένια Μπούτζουκα

Είσοδος ελεύθερη

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Δήμος Χανίων

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook