Χανιά | Έρχεται πολυτελέστατο ξενοδοχείο στα Ταμπακαριά… Δείτε ποιος το ανοίγει

χανιά-έρχεται-πολυτελέστατο-ξενοδοχ-545204

Πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Περιβάλλοντος κήρυξε διατηρητέα 17 κτίρια στα Ταμπακαριά, στην περιοχή Αγίας Κυριακής, στα Χανιά.

Σύμφωνα με την απόφαση, διατηρητέα χαρακτηρίζονται τα εξωτερικά κελύφη των αρχικών κτιρίων καθώς και οι εναρμονιζόμενες με αυτά μεταγενέστερες προσθήκες. Ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, απαγορεύονται κραυγαλέες προσθήκες, τέντες, φωτεινές επιγραφές κλπ.

Υπάρχει όμως μεγάλο περιθώριο αξιοποίησης: τα κτίρια μπορούν να μετατραπούν σε κατοικίες, τουριστικά καταλύματα, γραφεία, πολιτιστικούς χώρους, εστιατόρια, ή σε χώρους μουσειακής χρήσης με τη δυνατότητα δημιουργίας εντευκτηρίου, πωλητηρίου ειδών τέχνης/χειροτεχνίας που συνάδουν με την παραδοσιακή χρήση των Ταμπακαριών.

Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία Μαντωνανάκης Ι.Κ.Ε. θα λειτουργήσει νέο ξενοδοχείο 46 κλινών στην περιοχή επί της οδού Βιβιλάκη 19-25.

Ο Δήμος Χανίων γνωμοδότησε θετικά για την υλοποίηση έργου αποκατάστασης του χερσαίου χώρου που βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο, ενώ η σκοπιμότητα κατασκευής και μετέπειτα χρήσης είναι σαφής και αποδεκτή καθώς αποτελεί ένα έργο αποκατάστασης και ευπρεπισμού με σκοπό την ασφάλεια των χρηστών του χώρου και την αισθητική αναβάθμιση και εναρμόνιση του με το νέο ξενοδοχείο που δημιουργείται.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook