Χανιά | Έρχεται ο τοπικός μαθητικός διαγωνισμός πειραμάτων EOES

Μετά από δύο χρόνια υποχρεωτικής αναστολής, το Ε.Κ.Φ.Ε. Χανίων διοργανώνει και φέτος τον τοπικό μαθητικό διαγωνισμό πειραμάτων EOES, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022.

Με αφορμή την προκριματική φάση για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα των Φυσικών Επιστημών, μαθητές/τριες της Β’ Τάξης από πέντε Λύκεια του νομού θα πειραματιστούν και θα δοκιμάσουν τις εργαστηριακές τους ικανότητες στην Φυσική, την Χημεία, την Βιολογία. Η ομάδα που θα συμπληρώσει την υψηλότερη βαθμολογία θα συμμετέχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Αθήνας που διοργανώνει η ΠΑΝΕΚΦΕ.

Ωστόσο πέρα από την διάκριση μαθητών, πολύ μεγάλη σημασία έχει η ανάδειξη του πειραματικού χαρακτήρα των Φυσικών Επιστημών. Ένα χαρακτηριστικό το οποίο αν και αποτελεί την ραχοκοκαλιά τους, δυστυχώς έχει απαξιωθεί μέσα από τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου και την αποκλειστική στόχευση των πανελληνίων εξετάσεων. Η εμπειρία προηγούμενων διαγωνισμών έχει δείξει ότι αν και πρόκειται για ανταγωνιστική διαδικασία, οι μαθητές την απολαμβάνουν και συχνά την αντιμετωπίζουν ως μία δημιουργική ενασχόληση.

Το γεγονός ότι κάποιες ομάδες συμμετέχουν ακόμα και “εκτός συναγωνισμού” δείχνει το ενδιαφέρον για κάτι διαφορετικό και σίγουρα πιο δημιουργικό από την κλασσική εξεταστική διαδικασία!

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤροχαίο στο κέντρο των Χανίων – Σύγκρουση δυο αυτοκινήτων | Photos
Επόμενο άρθροΗ ΕΛΜΕ Χανίων συμμετέχει στην 24ωρη απεργία στις 15 Δεκεμβρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ