Χανιά | Επιτυχημένη η 2η διάλεξη της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Π. Κ. με ομιλητή τον Κυριάκο Κώτσογλου

χανιά-επιτυχημένη-η-2η-διάλεξη-της-σχο-1074071

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή συνεχίζεται ο κύκλος διαλέξεων των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης (www.pem.tuc.gr).

Η 2η e-Διάλεξη, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, μέσω της πλατφόρμας εξ αποστάσεως διάσκεψης zoom.

Φιλοξενούμενος Ομιλητής ήταν ο Κυριάκος Γ. Κώτσογλου, Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης, MSc, PhD, Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Περιφέρειας Κρήτης, Γενικός Διευθυντής Caldera Group of Hotels.

Ο κ. Κώτσογλου, παρουσίασε τη στρατηγική της Περιφέρειας Κρήτης για τους «ψηφιακούς νομάδες», οι οποίοι είναι στελέχη επιχειρήσεων, ελεύθεροι επαγγελματίες ή/και εταιρείες, εργαζόμενοι εξ’ αποστάσεως, που έχουν επιλέξει να εγκατασταθούν, φυσικά και φορολογικά, σε μια άλλη χώρα, απολαμβάνοντας στην Κρήτη, υψηλή ποιότητα ζωής, ισορροπία ανάμεσα στην αποδοτικότητα και την εργασία μακριά από το γραφείο υλοποιώντας το Αρχαιοελληνικό Ευ Ζην.

Με αφορμή τα υφιστάμενα φορολογικά κίνητρα, οι ψηφιακοί νομάδες, μεταφέροντας το φορολογικό τους προφίλ στην Κρήτη, είναι σε θέση να συνεισφέρουν στη γενικότερη αναπτυξιακή πορεία του νησιού και η τάση αυτή θα ενισχυθεί από την ύπαρξη των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και του Πολυτεχνείου Κρήτης, που μπορούν να λειτουργήσουν ως Ψηφιακές – Ακαδημαϊκές και Ερευνητικές κοινότητες υποδοχής των Ψηφιακών Νομάδων. Στην ενίσχυση της προσέλκυσης εταιριών νομάδων, συμβάλει και το υψηλής εξειδίκευσης επιστημονικό προσωπικό των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.

Επίσης ο κ. Κώτσογλου αναφέρθηκε σε γενικότερα θέματα στρατηγικού μάρκετινγκ της Περιφέρειας, όπως το branding του τουριστικού προορισμού «Κρήτη», την αναγκαιότητα ανάπτυξης καινοτόμων υπηρεσιών, καθώς και τις δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης για την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Ακολούθησε υποβολή πολλών ερωτήσεων και ευρεία συζήτηση επί κρίσιμων θεμάτων του Τουρισμού.

Το παρόν στην διάλεξη έδωσαν ο Κοσμήτορας της Σχολής Καθηγητής Ν. Τσουρβελούδης, ο Διευθυντής των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών Καθηγητής Ν. Ματσατσίνης, Καθηγητές της Σχολής, μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και Φοιτητές των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής ΜΠΔ αλλά και του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς και επαγγελματίες από το χώρο του Τουρισμού. Τη συζήτηση συντόνισε ο Καθηγητής Ε. Γρηγορούδης.

Η Διάλεξη ήταν ανοικτή στο κοινό, επιβεβαιώνοντας τον ανοικτό χαρακτήρα και την προσφορά της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και των προσφερόμενων από αυτή Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (www.pem.tuc.gr/index.php?id=4141) στην οικονομία και τον πολιτισμό της τοπικής κοινωνίας.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook